Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π.Ο.Υ.Ε.Φ: Εορτή του προστάτη της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ., Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου - Ο βίος του



Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου είναι η ημέρα της γιορτής του Προστάτη Αγίου της υπηρεσίας μας, του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Λογγίνου.

Η στάση που επέδειξε απέναντι στην αλήθεια, στο καθήκον, στην πίστη του στον Κύριο και τελικώς μπροστά στον θάνατο του, υμνείται από την Εκκλησία μας στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Άγιος Λογγίνος καταγόταν από την κωμόπολη Σανδιάλη της Καππαδοκίας. Όταν ο Πιλάτος έδωσε εντολή στον εκατόνταρχο Λογγίνο να υπηρετήσει στα τίμια Πάθη και τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού μας, εκτέλεσε αγόγγυστα την σκληρή εντολή. Ήταν ένας υπάκουος αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού και έφερε τον βαθμό του Κεντυρίωνα- Εκατόνταρχου. Επιστάτησε καθ' όλη τη διάρκεια των φρικτών Παθών του Κυρίου στο Γολγοθά. Έτσι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας όλων των εκεί θαυμαστών γεγονότων κατά τη Σταύρωση του Κυρίου. 

Ο Λογγίνος ήταν καλοπροαίρετος και ειλικρινής άνθρωπος. Κάτω από το επιβλητικό παράστημά του και το αυστηρό ύφος του κρυβόταν αγαθή διάθεση.

Αφού παρακολούθησε με ανείπωτο θαυμασμό όλα τα υπερφυσικά που έγιναν στον Γολγοθά και είδε τον άδικο και παράδοξο θάνατο του Ιησού, αισθάνθηκε συμπάθεια και συγκίνηση, αλλά και λατρεία προς τον Εσταυρωμένο. Μετά το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου δεν είχε καμιά αμφιβολία, ότι ο Ιησούς ήταν Υιός του Θεού. Εκεί, επάνω στο λόφο του Γολγοθά, εμπρός στον εσταυρωμένο Ιησού, ο Λογγίνος, κατεχόμενος από τη δύναμη της αληθείας που διέλαμψε μέσω των τόσων θαυμαστών γεγονότων, ανοίγει το στόμα του για να κάνει - αυτός πρώτος - τη μεγάλη ομολογία: «Αληθώς ο άνθρωπος ούτος, Υιός ήν Θεού».

Είναι ο πρώτος Αξιωματικός, αλλά και ο πρώτος από όλους όσους βρέθηκαν κοντά στον Κύριο μας, ακόμα και τους μαθητές Του, που ομολογεί τη Θεότητα του Χριστού ευθύς μετά την Αγία Σταύρωσή Του. Στην συνέχεια αρνείται να πει ψέματα, αρνείται τις δωροδοκίες που του έταξαν, καταδιώκεται και εν τέλει διαλέγει τον θάνατο από το ψέμα και την πλούσια ζωή.

Από τις 07 Φεβρουαρίου 2006, η Ιερά σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, κατόπι αίτησης της Ομοσπονδίας μας, ορίζουν τον Άγιο Λογγίνο προστάτη της Υπηρεσίας μας και όλων των συναδέλφων μας Εξωτερικών Φρουρών που υπηρετούν στα Καταστήματα Κράτησης όλης της Χώρας.


Ως Ομοσπονδία, συγχαίρουμε το σύνολο των συναδέλφων μας Εξωτερικών Φρουρών για το έργο που επιτελούν, ευχόμενοι για την ημέρα αυτή, ολόψυχα δύναμη πνευματική και σωματική στον καθημερινό αγώνα για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης καθώς και για την διαφύλαξη της τάξης και της νομιμότητας της ευρύτερης κοινωνίας και των πολιτών. Παράλληλα ελπίζουμε η χάρη του Αγίου να αποτελεί καθημερινά ασπίδα προστασίας για όλους μας και να γυρίζουμε κάθε φορά με ασφάλεια στην οικογένεια και στους οικείους μας.

Η ημέρα της γιορτής του Αγίου Λογγίνου όμως, αποτελεί παράλληλα και ημέρα μνήμης. Δεν ξεχνάμε τους συναδέλφους μας που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, συναισθανόμενοι απόλυτα την λύπη και την απώλεια που βιώνουν οι φυσικές και υπηρεσιακές τους οικογένειες. Μεταξύ άλλων ευχόμαστε αυτήν την ημέρα, η μνημόνευση των ονομάτων τους να απαλύνει την οδύνη της απώλειας και να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους μας. 

Χρόνια πολλά συνάδελφοι.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωστίκας Γεώργιος                                   Κεφάλας Βασίλειος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια