Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύο μέτωπα στα Εξάρχεια - Αιτία επεισοδίων και η ανάπλαση του λόφου του Στρέφη


Το Φθινόπωρο μοιάζει δύσκολο στα Εξάρχεια και αναμένεται κλιμάκωση. Από τη μία η έναρξη των έργων για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία και από την άλλη η ανάπλαση του λόφου του Στρέφη προκαλούν πονοκέφαλο στην αστυνομία καθώς δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες ατόμων που αρκετοί δεν έχουν σχέση με την περιοχή να προκαλούν επεισόδια.

Η αρχή έγινε τον Αύγουστο με σφοδρές αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων και άλλων ατόμων που είναι αντίθετοι στο μετρό. Από τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου συγκεντρώθηκαν άτομα και ακολούθησαν πορείες με ένταση, κυνηγητό, μολότοφ και χημικά. Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται μόνιμα στην πλατεία ώστε να γίνονται χωρίς προβλήματα τα έργα. Αποκορύφωμα του θεάτρου του παραλόγου που επικρατεί στην περιοχή ήταν οι αντιδράσεις ατόμων την ημέρα που απομακρύνθηκε το άγαλμα με τους τρεις μικρούς έρωτες. Πολλοί από τους συγκεκριμένους ανθρώπους μάλλον δεν έλεγαν τίποτα και δεν ενδιαφέρονταν όταν οι κουκουλοφόροι το έβαφαν από την κορυφή μέχρι τη βάση, προκαλούσαν φθορές ή το έντυναν με τον εξοπλισμό αστυνομικών των ΜΑΤ και τώρα συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν και να ματαιώσουν την απομάκρυνση η οποία έγινε εξαιτίας των έργων και για να μην υποστεί ζημιές.

Αφήνοντας την πλατεία ανηφορίζουμε πιο πάνω και στο λόφο του Στρέφη όπου εκεί γίνονται πορείες και ακολουθεί κλεφτοπόλεμος από άτομα που δεν θέλουν την ανάπλαση του λόφου. Ενός λόφου έχει αποτελέσει εστία εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών, σίγουρα όχι όπως η πλατεία όμως υπάρχουν περιπτώσεις με επιθέσεις σε γυναίκες, ληστείες και διακίνηση. Και εκεί πια υπάρχουν δεκάδες αστυνομικοί που καλούνται να εκτελούν υπηρεσία για να μην υπάρξουν προβλήματα με τα έργα. Τα δύο τελευταία βράδια σημειώνονται κάθε βράδυ επεισόδια στους δρόμους της περιοχής.


Υ.Γ. Λανθασμένη η αντίδραση του αστυνομικού των ΜΑΤ που έριξε στο έδαφος τον Αμερικανό φωτορεπόρτερ. Ό,τι κι αν είχε προηγηθεί δεν δικαιολογείται η ενέργεια αυτή. Σωστή η διαταγή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για Προκαταρκτική Εξέταση.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια