Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Ένωσης Μαγνησίας για τις Επιδόσεις Δικογράφων


Διαβάστε την ανακοίνωση:


Ηoc opus, hic labor est, «αυτό είναι το έργο που έχουμε να κάνουμε, αυτή είναι η δουλειά μας». Δυστυχώς όμως στις ημέρες μας, τα πάρεργα που «αναγκάζεται» να αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, κάθε άλλο παρά της επιτρέπουν να φέρει εις πέρας το έργο της, κάνοντας την δουλειά που πρέπει. 

Τι και εάν γινόμαστε μάρτυρες βαρύγδουπων εισηγήσεων στην Βουλή των Ελλήνων ή αποδέκτες ευεργετικών νομοθετημάτων που υπόσχονται στον Έλληνα αστυνομικό, αποσυμφόρηση από κάθε είδους απασχόληση που δυσχεραίνει το αστυνομικό έργο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο αστυνομικός «βαπτίζεται» ψυχολόγος, ψυχίατρος, δικαστικός επιμελητής, κλητήρας, επόπτης πολεοδομίας κτλ. Να θυμίσουμε λοιπόν στην φυσική και στην πολιτική ηγεσία μας ένα από τα ονόματα που μας έδωσε η κοινωνία «κλητήρες».

 Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εφόσον ο Ν. 4937/2022 ορίζει ρητά στο άρθρο 14 ότι διαγράφεται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η αναφορά στο όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας ως όργανο επίδοσης δικαστικών εγγράφων. Πλέον η επίδοση δικαστικών εγγράφων ορίζεται ρητά ότι είναι δουλειά άλλων φορέων, εκτός της Αστυνομίας. Ωστόσο όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία, αλλά τα δικαστικά έγγραφα προς επίδοση συνεχίζουν και κατακλύζουν τα αστυνομικά τμήματα και μάλιστα με την μορφή του κατεπείγον, απασχολώντας καθημερινά μεγάλο αριθμό συναδέλφων. Ας μην σχολιάσουμε βέβαια και τα έγγραφα της στρατολογίας. Επειδή ίσως να μην γνωρίζει η φυσική και πολιτική μας ηγεσία να σας το θυμίσουμε εμείς και αυτά εμείς τα επιδίδουμε.

 Έλεος….. Εφαρμόστε επιτέλους την νομοθεσία που ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι διθυραμβικά προβάλατε ότι νομοθετήσατε. Αφήστε πλέον την αστυνομία να εργαστεί ως αστυνομία και όχι σαν δικαστικός κλητήρας.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
όποιος έχει τα @@ ας πει εγώ δεν κάνω επιδόσεις αφού δεν προβλέπεται πλέον να τον παραδεχτώ...