Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Νοτιοανατολικής: Ενισχύστε ή κλείστε οριστικά τα Τμήματα της Ν/Α Αττικής


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, καταγγέλλει για ακόμα μία φορά την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει τα Τμήματα στη Νοτιοανατολική Αττική.

Υπηρεσίες Τάξης και Ασφαλείας υποστελεχωμένες, με την παρούσα Δύναμη αυτών να βρίσκεται σε επίπεδα, κάτω του μισού της οργανικής.

Το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό, καλείται καθημερινά να καλύψει πληθώρα ανελαστικών υποχρεώσεων, φτάνοντας στα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής, εργαζόμενο διπλά αν υπολογίσει κανείς τα κενά από το προσωπικό που λείπει.

Ενδεικτικά, στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης που έχει στην αρμοδιότητά του μεγάλη περιοχή ευθύνης και αποτελεί το μοναδικό μαζί με το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, τα οποία παραμένουν ανοιχτά και κατά την διάρκεια της νύχτας (τα υπόλοιπα Τμήματα Ασφαλείας σε όλη τη Νοτιοανατολική Αττική κλείνουν), αυτή τη στιγμή η οργανική του Δύναμη βρίσκεται κάτω από τη μισή, ενώ η παρούσα ανέρχεται σε μόλις δέκα έξι (16) αστυνομικούς, εκ των οποίων ορισμένοι παραμένουν σταθεροί φυλώντας στόχους.

Όλα αυτά, τη στιγμή που το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενώ παρέμενε μέχρι πρότινος ανοιχτό τα βράδια, τώρα λόγω έλλειψης Δύναμης κλείνει και αυτό.

Για αυτήν την τραγική κατάσταση, είχαμε και έχουμε πολλάκις αναφερθεί στο παρελθόν, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε από την Ηγεσία.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να συμβεί το απευκταίο σήμερα Κυριακή 02/10/2022, στις 03:00 τα ξημερώματα, στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης.

Ειδικότερα, είχαμε την απόδραση κρατουμένου όταν ένας (1) και μόνο Αστυνομικός (Αξιωματικός Υπηρεσίας), κλήθηκε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει η θέση του και παράλληλα επωμίστηκε στη βάρδιά του το σχηματισμό δικογραφίας και τη φύλαξη τεσσάρων (4) κρατουμένων, οι οποίοι είχαν προσαχθεί νωρίτερα από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κατηγορούμενων για διάφορα ποινικά αδικήματα (όπως διακίνηση – χρήση ναρκωτικών και μη έκδοση ταυτότητας).

Αξίζει δε να σημειωθεί πως στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, δεν υπάρχει χώρος προσωρινής κράτησης ή κάποιος ειδικός χώρος για τη φύλαξη όσων απαιτείται η κράτησή τους.

Έως που θα φτάσει αυτή η κατάσταση, με τα Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής;

Έως πότε και μέχρι ποιο σημείο, πρέπει να φτάσουμε για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι την κατάντια στην οποία αυτά έχουν περιέλθει;

Έχει ευθύνη μόνο ο Αξιωματικός Υπηρεσίας στην προκειμένη περίπτωση ή πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, σε όλους αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις και επιτρέπουν αυτό το αίσχος;

Με Τμήματα «φαντάσματα», κάθε προσπάθεια υπηρεσιακού σχεδιασμού και δράσης αυτών, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

Δεν είναι δυνατόν να ευαγγελίζονται κάποιοι πως έχουμε μία σύγχρονη Αστυνομία και την ίδια στιγμή να έχουμε αυτή την κατάσταση.

Είναι ντροπή για όλους αυτή η εικόνα της Αστυνομίας και μόνο αίσθημα ασφάλειας δεν εμπεδώνει στους πολίτες.

Στηρίζουμε και βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των συναδέλφων, οι οποίοι παρόλες τις αντιξοότητες, παλεύουν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με επαγγελματισμό, ήθος και αξιοπρέπεια.













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια