Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πισπιρίγκου: Εμφανίστηκε αδυνατισμένη στην ανακρίτρια -Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ τα περί ξυλοδαρμού, τι απαντά ο Κούγιας

Η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις αιχμές για ξυλοδαρμό της Πισπιρίγκου μέσα στις φυλακές.


Η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις αιχμές περί ξυλοδαρμού της Ρούλας Πισπιρίγκου από συγκρατούμενές της.

Την ώρα που η κατηγορούμενη εμφανίστηκε εμφανώς αδυνατισμένη έξω από τα γραφεία της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο των δύο κοριτσιών της (πήρε τελικά προθεσμία), η αστυνομία, μέσω της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνας Δημογλίδου, τονίζει:

«Οπως και τότε -από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε εκδοθεί μία ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό-, οι συνάδελφοι, μόλις διαπίστωσαν ότι υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα για ξυλοδαρμό της συγκεκριμένης κατηγορούμενης, αλλά και δηλώσεις των συγγενικών της προσώπων γι' αυτό το περιστατικό, άμεσα την κάλεσαν για κατάθεση -απάντησε μόνη της νομίζω σε αυτό- κι αυτό ανήκει στο προανακριτικό υλικό. Φαντάζομαι ότι ο συνήγορός της έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

Μιλώντας στον Alpha, η κυρία Δημογλίδου πρόσθεσε: «Εχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και η κατάθεσή της και η ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία απ' όσο γνωρίζω δεν διαπιστώθηκε κάτι. Κατανοούμε το δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να υποστηρίξει ό,τι θέλει μέχρι το τέλος, να προστατεύσει τον εαυτό του, να μην αποδεχτεί την ενοχή του, αλλά είναι άδικο για την Αστυνομία, ειδικά τη ΓΑΔΑ, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, όταν υπάρχει κατάθεση της κατηγορούμενης».
Η απάντηση Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό της κατηγορούμενης, μετά την τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε στα όσα είπε από την τηλεόραση.

Η δήλωσή του:

Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις της επιτέλους επίσημης εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, κας Δημογλίδου και έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
1) Χαίρομαι που επιτέλους μετά την καταγγελία μου για τους «επαγγελματίες» συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ που εξέθεταν καθημερινά την ΕΛΑΣ και τους συναδέλφους τους, γιατί είχαν μεταβληθεί σε συμπαρουσιαστές συγκεκριμένων εκπομπών, ο ένας μάλιστα έχει αφήσει και μούσι (πρώτη φορά έχω δει στην καριέρα μου συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ με μούσι) και οι οποίοι, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό για τις δικογραφίες πολύ σημαντικών υποθέσεων, παραπληροφορούσαν καθημερινά την ελληνική κοινωνία, μη σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και το έργο της Δικαιοσύνης.

2) Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω την κα εκπρόσωπο, αλλά πρώτη φορά, στα σχεδόν 50 χρόνια της καριέρας μου, συναντώ υπόθεση, στην οποίαν η ΕΛΑΣ να έχει κάνει προανάκριση και ακολούθως, σε κατηγορούμενη που έχει αρνηθεί την ενοχή της, μετά από πολύωρη προανακριτική διαδικασία (αλήθεια τι συνέβη εκεί επί τόσες ώρες?), να την αναγκάζουν, ενώ κρατείται στα κρατητήρια της ασφάλειας Αττικής, χωρίς προστασία ουδενός δικηγόρου, να δώσει κατάθεση, όχι για την κατηγορία, την οποίαν αντιμετωπίζει, αλλά για να βεβαιώσει ότι δεν την υπέβαλλαν σε βασανιστήρια και δεν την έδειραν.

Είναι τυχεροί εκεί στο τμήμα προστασίας των εγκλημάτων κατά της ζωής, που δεν ήμουν τότε δικηγόρος της και είναι επίσης τυχεροί γιατί σήμερα πληροφορήθηκα αυτή την πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά λήψη καταθέσεως από την ΕΛΑΣ, για κρατούμενο απ’ αυτήν.
Πηγή: www.iefimerida.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια