Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τραγελαφικές καταστάσεις στην Ιατροδικαστική Λαμίας


Άνοιξε για να κάνει την νεκροψία - νεκροτομή του μωρού, αλλά δε δέχεται άλλα περιστατικά με την ίδια δικαιολογία της απουσίας του γραμματέα!...

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας τελικά δόθηκε η παραγγελία να γίνει η νεκροψία -νεκροτομή του μόλις 5 μηνών μωρού από την Αγόριανη Φωκίδας, που πέθανε στον ύπνο του την περασμένη Κυριακή.

Χρειάστηκε να πάρει μεγάλη δημοσιότητα το θέμα και να παρέμβει Εισαγγελέας και το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να ανοίξει η Υπηρεσία, την οποία είχε κλείσει η Προϊσταμένη της, Αποστολία Ακριβούση με τη δικαιολογία ότι αρρώστησε ο γραμματέας!




Ωστόσο παρά τις όποιες παρεμβάσεις (δείτε την επιστολή που έστειλε αμέσως στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Γιώργος Κοτρωνιάς) και τις αντιδράσεις άλλων υπηρεσιών και του κόσμου γενικά, η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας εξακολουθεί να μη δέχεται άλλα περιστατικά παραπέμποντάς τα σε όμορες Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες!

Ο άτυχος 38χρονος

Έτσι στον αέρα έμεινε η νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου 38χρονου που σκοτώθηκε το πρωί της Τρίτης (25/10) στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, καθώς η Ιατροδικαστική Λάρισας δικαιολογημένα δεν το δεχόταν ως περιστατικό, αφού γνωρίζει ότι υπάρχουν Ιατροδικαστές στη Λαμία.

Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι μετά από πολλά χρόνια, στην Υπηρεσία της Λαμίας δεν υπάρχει η δικαιολογία, ούτε για άδειες ούτε και για ακάλυπτες βάρδιες αφού υπηρετούν τρεις ιατροδικαστές, ούτε και για νεκροτόμους, καθώς υπάρχουν δύο (μία μόνιμος και ένας με σύμβαση). Ούτε όμως και η δικαιολογία του άρρωστου γραμματέα μπορεί να σταθεί, αφού υπάρχει κι άλλη μόνιμη υπάλληλος στην Υπηρεσία.

Το γεγονός ότι η Ιατροδικαστική Λαμίας εξακολουθεί να μη λειτουργεί, λόγω απουσίας ενός υπαλλήλου, θα μπορούσε να ακουστεί μόνο ως αστείο, αν δεν προκαλούσε τόσο πόνο και δεν ήταν τόσο τραγικό αφού έχει να κάνει με την ταλαιπωρία χαροκαμένων οικογενειών!

Το ρεπορτάζ του LamiaReport, καταγράφει ότι έχουν ενημερωθεί και πάλι οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Υπηρεσίας, προκειμένου επιτέλους να δώσουν λύση στο πρόβλημα, που καταντά ύβρις προς νεκρούς και ζωντανούς.


Πηγή: lamiareport.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια