Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ενέχεται σε διάπραξη κλοπών καλωδίων ηλεκτροφωτισμού στην Ιόνια Οδό


Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διάπραξη κλοπών καλωδίων ηλεκτροφωτισμού στην Ιόνια Οδό.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Ιόνια Οδό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μετέβησαν με όχημα στην Ιόνια Οδό, όπου παραβίασαν περίφραξη και αφαίρεσαν από τρία φρεάτια, τμήματα υπογείων καλωδίων ιστών οδοφωτισμού, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ηλεκτροδότησης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους κατηγορούμενους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κατσαβίδια, ένα κόφτη καλωδίων, τρία ζευγάρια γάντια και τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι από τον Μάιο του έτους 2022 διέπραξαν ακόμη οκτώ κλοπές καλωδίων και μία απόπειρα, σε ιστούς οδοφωτισμού της Ιόνιας Οδού και της παραλίας του Αιτωλικού, αφαιρώντας συνολικά (2.500) μέτρα καλωδίων, συνολικής αξίας (21.500) ευρώ περίπου και προκαλώντας παράλληλα μεγάλες ζημιές στο δίκτυο οδοφωτισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια