Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι φωτογραφίες των δύο τραυματισμένων αστυνομικών


Δολοφονική επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό φέρονται να δέχθηκαν χθες το βράδυ περίπου στις 7.30 μ.μ. δύο αστυνομικοί που κλήθηκαν να προσαγάγουν ένα άτομο από την οδό Μοναστηρίου.

Πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν στο Τμήμα Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, η εικόνα των οποίων μετά την επίθεση σοκάρει, καθώς αμφότεροι δείχνουν να φέρουν τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και πολύ κοντά στην καρωτίδα.




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο αστυνομικοί ενώ έβαλαν τον προσαχθέντα αλλοδαπό στο περιπολικό, εκείνος βρήκε τρόπο να σπάσει το διαχωριστικό πλέξι-γκλας και στη συνέχεια να τραυματίσει τους δύο αστυνομικούς.

Αμφότεροι μετά την επίθεση μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και πλέον είναι καλά στην υγεία τους.



Τσαϊρίδης: Να θωρακιστούν νομικά οι αστυνομικοί

Να σημειωθεί ότι για την εν λόγω επίθεση, ιδιαίτερη αναφορά έκανε με αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, ο οποίος τόνισε ότι η Ένωση θα σταθεί από κάθε άποψη στο πλευρό των δύο αστυνομικών, ενώ παράλληλα θα τους παρέχει νομική στήριξη, την ανυπαρξία της οποίας από την πλευρά του κράτους στηλιτεύει ο συνδικαλιστής αστυνομικός.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ σημείωσε στην πρώτη του ανάρτηση:

Πριν λίγο δύο συνάδελφοι του αλλοδαπών δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από άτομο που προσήγαγαν. Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας μαζί με τον νομικό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Τερζούδη.

Η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας η οποία αποδεικνύεται από μια απλή προσαγωγή μέχρι σοβαρά ένοπλα περιστατικά στη χώρα μας αποτελεί άλυτο γρίφο για τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας.
Ενώ στη συνέχεια με νέα ανάρτηση σημείωσε:

Αν δεν συμβάλλουμε όλοι ώστε τέτοιες ενέργειες να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αν δεν ενισχυθούν οι αστυνομικοί με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και δεν θωρακιστούν νομικά, τα χειρότερα έρχονται.

Αν δεν έχουν έρθει ήδη…

ΥΓ1: Τραυματίες αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, ανύπαρκτη νομική υποστήριξη από το κράτος…

ΥΓ2: Πόσα ακόμα για να πράξετε το αυτονόητο…




Πηγή: grtimes.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια