Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεχίζεται η διεθνής ενημέρωση για τις τουρκικές μεθοδεύσεις στον Έβρο






Με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζει τον κύκλο της ενημέρωσης των ευρωπαϊκών και άλλων κρατών συμμάχων, για τις τουρκικές μεθοδεύσεις στον Έβρο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ήδη έχει συναντηθεί με τον τους πρέσβεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ισραήλ, αλλά και με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, στους οποίους έχει παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την τουρκική πλευρά.

Η ανακοίνωση για την συνάντηση του με τον Βρετανό διπλωμάτης έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Matthew Lodge. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας, ενώ ο Υπουργός έθεσε το ζήτημα της συνεχώς εντεινόμενης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα σύνορα της με την Τουρκία, στον Έβρο. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων, αλλά και στα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα, στο Σχέδιο «Ακρίτας» που βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή εξέλιξη, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Βρετανός Πρέσβης υπογράμμισαν το καλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της αστυνομικής συνεργασίας και της ασφάλειας.



Πηγή: astinomiko.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια