Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα Τάκη Θεοδωρικάκου για την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας: Είμαστε δίπλα στους πολίτες με στόχο την ασφάλειά τους


Επ’ αφορμής του εορτασμού της μνήμης του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε στις ελληνίδες και τους έλληνες αστυνομικούς μήνυμα, στο οποίο τους ευχαριστεί για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και θέτει το πλαίσιο δράσης για μια σύγχρονη, ανθρώπινη, Αστυνομία, ικανή να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, η ενίσχυση της Αστυνομίας έγινε πράξη με νέο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, με νέες εκπαιδευτικές δράσεις και διεθνείς συνεργασίες. Η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας κατά 25%, σε σχέση με την τετραετία 2015-2019. Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στη φύλαξη των συνόρων με το επιχειρησιακό σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ, είναι επίσης καταλυτική για την ασφάλεια της χώρας και της Ε.Ε. , ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το μήνυμα για την επόμενη ημέρα, είναι σαφές, επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού! Ο Νόμος είναι Νόμος και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα»!



Δείτε αναλυτικά το μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη



Κυρίες και κύριοι,

η συμμετοχή μου στο διεθνές φόρουμ Berlin Summit, εκπροσωπώντας την πατρίδα μας, με ατζέντα την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, δε μου επιτρέπει να βρίσκομαι σήμερα σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα, που γιορτάζουμε τον Προστάτη Άγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Άγιο Αρτέμιο.

Κάθε γιορτή, κάθε επέτειος συνιστά απόδοση τιμής, ταυτόχρονα είναι και ευκαιρία περισυλλογής: για όσα έγιναν, για όσα πρέπει να γίνουν.

• Έναν χρόνο μετά από την τελευταία συνάντησή μας εδώ σε αυτόν τον ιερό χώρο μπορούμε όλοι με ικανοποίηση να πούμε ότι κάναμε αυτά που είχαμε πει.

• Η Αστυνομία μας κάθε μέρα γίνεται σύγχρονη, ανθρώπινη –δίπλα σε κάθε πολίτη- και αποτελεσματική, υπηρετώντας τη Δημοκρατία μας.

• Αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όλων, μέσα σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις, στην καθημερινότητα, στις γειτονιές, σε χώρους εργασίας και αναψυχής, οπουδήποτε βρίσκονται οι συμπολίτες μας αλλά και στη μάχη για την εξιχνίαση εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινωνία μας.

Η ενίσχυση της Αστυνομίας προχώρησε: με νέο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, με νέες εκπαιδευτικές δράσεις και διεθνείς συνεργασίες.

• Χρόνια δίκαια αιτήματα ικανοποιήθηκαν: το νέο βαθμολόγιο, η επέκταση των νυχτερινών στις 64 ώρες, τα έξοδα διημερεύσεων.

• Η ψηφιοποίηση προχωρά: απελευθερώνονται δυνάμεις που διατίθενται στην κύρια αποστολή, στην ασφάλεια του πολίτη.

• Οι λίγοι επίορκοι αστυνομικοί που δεν τιμούν τον όρκο και τη στολή τους εντοπίζονται και έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους.

Με προσήλωση στο καθήκον και αποφασιστικότητα:

• Θέτουμε τέλος σε άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας.

• Αποδώσαμε τα πανεπιστήμια στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι ΟΠΠΙ αλλά και όποια δύναμη της Αστυνομίας χρειάζεται εργάζονται για την ασφάλεια φοιτητών, καθηγητών, εργαζομένων και επισκεπτών.

• Ο Νόμος για τις πορείες εφαρμόζεται και διασφαλίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά και τον σεβασμό στο δικαίωμα της μετακίνησης, στην ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή.

Προχωράμε με σχέδιο και η δουλειά μας έχει αποτελέσματα.

• Η λεγόμενη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 25%: κλοπές-διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες.

• Με συνεχείς ελέγχους βελτιώνουμε την κατάσταση και στο μέτωπο της οδικής ασφάλειας.

• Κοιτάμε στα μάτια κάθε πρόκληση: την ενδοοικογενειακή βία, τη νεανική εγκληματικότητα, τη βία κατά των ζώων.

Η αποστολή μας είναι πολυσύνθετη. Η ασφάλειά μας, ξεκινά από τα σύνορά μας.

• Με το Σχέδιο «Ακρίτας» επεκτείνουμε έως 140 χιλιόμετρα τον φράχτη στον Έβρο.

• Αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

• Προσθέτουμε 250 νέους συνοριοφύλακες, οι οποίοι αναλαμβάνουν σύντομα υπηρεσία.

Απαντούμε στα δουλεμπορικά κυκλώματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή, φυλάμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της ΕΕ.

Κυρίες και κύριοι,

κάνουμε πράξη την κοινή μας δέσμευση: ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού! Ο Νόμος είναι Νόμος και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα!

Χρόνια πολλά σε όλους!

Υγεία και ασφάλεια σε εσάς και τις οικογένειές σας, σε κάθε Έλληνα πολίτη! Ανανεώνουμε τη δέσμευση: θα είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια