Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οργή στο Ηράκλειο: Φορούσε στον σκύλο του ηλεκτροφόρο κολάρο και του προκαλούσε ηλεκτροσόκ


Στη σύλληψη ενός 67χρονου άνδρα για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου



Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής και αφού βίντεο με της βασανιστικές στιγμές που περνούσε ο σκύλος στα χέρια του ιδιοκτήτη του είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Σε βάρος του 67χρονου σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ συγχρόνως του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ.
Το βίντεο-σοκ

Στο βίντεο το κυνηγόσκυλο κυριολεκτικά βασανίζεται από την ιδιοκτήτη του, που του έχει φορέσει ηλεκτρικό κολάρο και του προκαλεί ηλεκτροσόκ για να… διασκεδάσει και να κάνει επίδειξη υποταγής του άτυχου σκύλου!

Το εξοργιστικό είναι πως ο ιδιοκτήτης του θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο το εκπαιδεύει! Το σκυλί ακούγεται να υποφέρει.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυς: «Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά ‘εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο’. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη».




Ήταν τόση η σκληρότητά του που πατούσε ξανά και ξανά το κουμπί, προκαλώντας πόνο στον σκύλο του, μόνο και μόνο για να αποδείξει στον άντρα που στεκόταν δίπλα τους, πως τον ελέγχει.

«Είχε και το θράσος να πει ότι το σκυλί είναι υπέρβαρο όταν είναι 12 κιλά και το βλέπεις πετσί και κόκαλο. Υποσιτισμένο αν μη τι άλλο… Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι και στο ένα μέτρο που έχει το λουρί σε 24 ώρες, αυτό από μόνο του είναι πρόστιμο των 1.000 ευρώ, κάθε φορά που θα έρχεται η αστυνομία. Δεν είναι δηλαδή, μόνο μία η παρανομία εδώ πέρα… Το έχει δεμένο 24 ώρες. Είναι σαν παιδί το σκυλί. Δεν το αναλαμβάνεις, λοιπόν, ένα παιδί άμα δεν μπορείς να αναλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ούτε είναι διακοσμητικό στοιχείο το σκυλί για να το κάνεις ότι θέλεις», ανέφερε ο καταγγέλλων για τα βάσανα της Ίρμα, του κυνηγόσκυλου που ζει υποσιτισμένο και σε άθλιες συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι για τη χρήση των συγκεκριμένων ηλεκτροφόρων κολάρων, που προκαλούν πόνο και άγχος στο σκυλί, δήθεν για να εκπαιδευτούν, έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (07.10.2022) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου ημεδαπός κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς .



Προηγήθηκε διερεύνηση δημοσιευμάτων που σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ταυτοποίηση στοιχείων ατόμου εικονιζόμενου σε βίντεο να έχει τοποθετήσει ηλεκτροφόρο κολάρο σε ζώο συντροφιάς (σκύλο) προκαλώντας του ηλεκτροσόκ.

Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία των αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας , στην οικία του ημεδαπού, αυτός δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του δεσποζόμενου ζώου το οποίο δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης (τσιπ) και στερούταν βιβλιαρίου υγείας.

Στο ημεδαπό επιβλήθηκε το Διοικητικό Πρόστιμο των 15.600 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

Πηγή: creta24.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια