Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι άλλοι νομοί τρέχουν και η Ροδόπη φαίνεται στάσιμη


Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης


Η Κομοτηνή αρχές του Οκτωβρίου διοργάνωσε το Beer Festival, Street Food που μπορούσε να δοκιμάσει ο καθένας ότι γεύση ήθελε, αυτό έμοιαζε λίγο σαν ένα «μικρό Octoberfest», επιτρέψτε μου τον νεολογισμό, που γίνεται στο Μόναχο της Γερμανίας, η αγορά της Κομοτηνής με την Λευκή Νύχτα κινήθηκε σε δύσκολους καιρούς λόγω πληθωριστικής πίεσης.

Όλα αυτά τα γεγονότα που δίνουν πνοή στον νομό δεν πρέπει να είναι πυροτεχνήματα, επειδή έρχονται τοπικές εκλογές σε έναν χρόνο, αλλά να μονιμοποιηθούν και να γίνονται κάθε χρόνο, να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι εκδηλώσεις όχι μόνο για ένα τριήμερο, αλλά για μία εβδομάδα ή και παραπάνω.

Η Κομοτηνή δεν πρέπει έχει ένα πλάνο που να περιμένει τον φοιτητή να αφήσει ρευστό, επιτέλους θα πρέπει οι αρμόδιοι να καθίσουν να δημιουργήσουν ένα πλάνο μακρόπνοο.

Εάν η Βουλγαρία εισαχθεί στην ζώνη Σένγκεν, όπως υποστήριξε η εφημερίδα μέσα από το ρεπορτάζ μεσοβδόμαδα, η διέλευση θα είναι πιο εύκολη και πολλοί Βούλγαροι που έχουν ανακαλύψει την Μακεδονία, την Χαλκιδική θα κατευθύνουν προς τα εκεί χτίζοντας ακίνητα και δημιουργώντας επιχειρήσεις.

Ο νόμος Έβρου έχει την παρουσία των Αμερικανών, ο Έβρος γίνεται ένας γεωστρατηγικός κόμβος που δεν θα είναι μόνο εμπορικός. Η «Σούδα του Βορρά», όπως την έχει αποκαλέσει το Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και από την Αλεξανδρούπολη όλους αυτούς τους μήνες έχουν περάσει ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο νυν Πρέσβης Τζώρτζ Τσούνης, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρος της Γερουσίας Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ.

Ο Έβρος έχει έναν τουρισμό από την Τουρκία που είναι υψηλός και καλός σε ποιότητα, εάν αναπτύξει και τις δυνατότητες που έχει, τότε θα έχει αλλάξει πάρα πολύ. Τα χωριά που έχουν νεκρώσει θα πρέπει να γίνει κάτι να αναπτυχθούν, η περιφέρεια θα πρέπει να δει το θέμα της ανάπτυξης και προώθησης των λουτρών της Τραϊανούπολης, ο Δήμος Διδυμοτείχου να δει τι θα κάνει με το τέμενος της Αδριανούπολης.

Στο νομό Ροδόπης, το πλάνο των αρμοδίων θα πρέπει να είναι πως θα γίνει επισκέψιμο το σπήλαιο της Μαρώνειας, μία πολιτιστική κληρονομιά που πάει χαμένη χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί, άλλωστε σχετική μελέτη υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Ένα έργο που μπορεί να ενώσει Μάκρη με Μαρώνεια δημιουργώντας έναν δρόμο όμορφο και όχι έναν κακοτράχαλο με πέτρες, όπως είναι σήμερα.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι οι άλλοι νομοί τρέχουν να αναπτυχθούν και να αλλάξουν και στη Ροδόπη κάποιοι περιμένουν τους φοιτητές και κάνουν άγονους αγώνες για τα πάντα.



Πηγή: xronos.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια