Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Πολλαπλά μηνύματα από τις εορταστικές εκδηλώσεις. Χρόνια μας πολλά!


Πολλαπλά μηνύματα και ισχυρούς συμβολισμούς εμπεριείχαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, των Πολιτικών Κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών και Εκκλησιαστικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Συνδικαλιστικών Φορέων κ.ά.


Από την πλευρά της πολιτείας, τόσο με την Ημερήσια Διαταγή, την οποία ανέγνωσε ο Αρχηγός του 
Σώματος Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ, όσο και με το χαιρετισμό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ και την Ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, αναδείχθηκε ο συνταγματικός ρόλος του αστυνομικού θεσμού για τη διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Επίσης, έγιναν αναφορές στις εγγενείς αδυναμίες του αστυνομικού λειτουργήματος και στην προσπάθεια που γίνεται για διαρκή αναβάθμιση και αποτελεσματικότερη απόδοση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών, ιδίως δε εκείνων που εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά των προκλήσεων και των κινδύνων που μας απειλούν. Ζητήθηκε δε από κάθε αστυνομικό, με αφορμή και τη βιογραφική ιστορία του μάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, να συναισθανθεί, προσωπικά, το μέγεθος και την αξία της αποστολής του ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της πολιτείας και των πολιτών, κατά τον καλύτερο τρόπο.


Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τόσο με τη συμμετοχή του σε αυτές τις εκδηλώσεις όσο και με το διαρκές αγωνιστικό του πρόγραμμα, συντάσσεται και υπηρετεί ό,τι νοηματοδοτεί και εκπροσωπεί η σημερινή Ημέρα της Αστυνομίας, αφού άλλωστε ήταν δική του πρόταση σε μια προσπάθεια εξωστρεφούς παρεμβατικής δράσης και κοινωνικής αναγνώρισης της προσφοράς των Ελλήνων και Ελληνίδων αστυνομικών.



Όλοι εμείς ωστόσο, οφείλουμε με αφορμή και τις εορταστικές εκδηλώσεις να επισημάνουμε προς την ελληνική πολιτεία, στο σύνολό της, ότι δεν αρκούν οι νουθεσίες πολλώ δε μάλλον οι ωραιοποιημένες εξαγγελίες για την αντιμετώπιση μιας αδυσώπητης πραγματικότητας. Ό,τι θετικό ανακοινώνεται ως επιτυχία, αποτελεί απότοκο συνδικαλιστικών αγώνων και αυτήν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια δεν δικαιούται κανένας να την παραβλέπει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με πίστη στο δίκαιο των αιτημάτων μας και με αυτοπεποίθηση ότι θα εγγράψουμε και άλλες συνδικαλιστικές νίκες σε πείσμα των Λαιστρυγόνων.

Χρόνια Πολλά!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος




Πηγή: poasy.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια