Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμεση Στελέχωση των Α.Τ και Τ.Α


Του Γεωργά Αθανάσιου, Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»


Υπηρετώντας στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας για 22 και πλέον χρόνια πλέον ως μέλος της Συνδικαλιστικής μας Ένωσης είναι αναρίθμητα τα άρθρα από αρχής εκδόσεως αυτής της εφημερίδας, τα οποία περιήλθαν σε γνώση μου και αφορούσαν την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας του λεκανοπεδίου και δη της Περιφέρειας Αθηνών και του Κέντρου αυτής. Μία διαχρονική παθογένεια η οποία πιθανότατα αποτελεί Ελληνικό προνόμιο σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα γνωστά αποτελέσματα της παροχής χαμηλής ποιότητας Υπηρεσιών στους πολίτες και την ηθική, ψυχική και σωματική εξάντληση των υπηρετούντων σε αυτά, Αστυνομικών οι οποίοι πέραν των άλλων εκτίθενται λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας πολλές φορές σε ποινική και πειθαρχική δίωξη . 

Η ¨εν τη ρύμη του λόγου¨ φράση του Προέδρου της Ένωσης μας κου Πάκου Δημοσθένη ¨ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας αποτελεί ίσως την χειρότερη Αστυνομική Υπηρεσία Πανευρωπαϊκά¨ δεν απέχει από την πραγματικότητα . Πρέπει επιτέλους να θεσπισθούν κίνητρα (μοριόδοτηση-οικονομικά) για να επιστρέψουν οι Αστυνομικοί από τις Κεντρικές και Ειδικές Υπηρεσίες στα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας τα οποία αποτελούν τον πυρήνα της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε μία εποχή κατά την οποία η ενεργειακή κρίση έχει εκτινάξει το κόστος των μεταφορών παρατηρείται το φαινόμενο Αστυνομικοί να διασχίζουν το μισό και πλέον λεκανοπέδιο Αττικής προκειμένου να εργασθούν σε Υπηρεσίες της ¨αρεσεκείας¨ τους αρνούμενοι να παρέχουν την εργασία τους στο Α.Τ ή Τ.Α του τόπου κατοικίας τους ή έστω όμορου Δήμου, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με αυξημένο κόστος μετάβασης και να σπαταλούν αμέτρητες ώρες καθημερινά σε μετακινήσεις. 

Συνομιλώντας με πολλούς συναδέλφους διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να εργάζονται κοντά στο σπίτι τους εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα γεγονός το οποίο θα αναβάθμιζε σαφώς την ποιότητα ζωής τους αλλά διστάζουν λόγω της υπο-στέλεχωσης σκεπτόμενοι ότι θα κληθούν οι ίδιοι να¨ βγάλουν το φίδι από την τρύπα¨. 

Θα πρέπει πλέον να αντιληφθεί η φυσική και πολιτική ηγεσία ότι υπηρεσιακή ¨ερήμωση¨ φέρνει περισσότερη ¨ερήμωση¨ καθώς πολλοί συνάδελφοι πασχίζουν να μετατεθούν ή αποσπαστούν σε Κεντρικές και Ειδικές Υπηρεσίες γιατί απλά δεν έχει μείνει κανείς στο Τμήμα και όχι για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με την φύση του αντικειμένου ή με την συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί τους . Θέσπιση κινήτρων άμεσα, χθες προτού να μείνουν μόνο οι καρέκλες στα Τμήματα . Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.


Πηγή: easya.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια