Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία - Πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους



Σφυροκοπά την Κρήτη η κακοκαιρία - Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά - Αναφορές και για άλλους αγνοούμενους





Στο έλεος της κακοκαιρίας είναι από σήμερα το πρωί η Κρήτη.



Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, όπου επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και έχουν εκδηλωθεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρισκόταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.


Όπως αναφέρει το cretapost.gr, στην Πυροσβεστική έχουν φτάσει πληροφορίες για τρία άτομα, που ενδέχεται να παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε από άνδρες του Λιμενικού και του πυροβεστικού σώματος, στην περιοχή της Λυγαριάς, την οποία είχε παρασύσει χείμαρρος.






Καταιγίδες και πλημμύρες στο Ηράκλειο

Ραγδαία είναι η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού στο Ηράκλειο. Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώνονται από νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, κυρίως στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας.






Η ένταση του καιρικού φαινομένου είναι τέτοια που με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης, λόγω έλλειψης ορατότητας. Επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική, υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.


Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί στις παραλιακές περιοχές Αγία Πελαγία και Λυγαριά, όπου ακόμη και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από την ορμή των νερών.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό Άξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις. Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών.

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. Με απόφαση του δήμου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα "Δυο Αοράκια" ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων.








''Χρειάζεται προσοχή ως το μεσημέρι''

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας μίλησε στο cretapost.gr, για ένα δύσκολο δίωρο που φέρνει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα οποία κατευθύνονται ανατολικά. Χρειάζεται προσοχή ως αργά το μεσημέρι αλλά τουλάχιστον φαίνεται πως κινείται σιγά σιγά προς την Ανατολική πλευρά της Κρήτης, χωρίς πάντως να σημαίνει πως και το απόγευμα δεν θα ναι δύσκολο καθώς αφού ηρεμήσει για λίγο ο καιρός θα επιστρέψει και αργότερα δίνοντας κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις


Σύμφωνα με το cretalive.gr και την αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δέσποινα Συγγελάκη, υπάρχουν αρκετές αναφορές δημοτών για βουλωμένα φρεάτια στην περιοχή των Καμινίων.


πηγή:www.thetoc.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια