Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σεβασμός στον ΜΑΧΙΜΟ Αστυνομικό και Επιτέλους Έμπρακτη Στήριξη από την Πολιτεία


Του Γεωργού Κωνσταντίνου, Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»



Τα έχω επαναλάβει πολλές φορές και ίσως γίνομαι κουραστικός στα αυτιά κάποιων, μα όσο οι συνάδελφοί μου με επιλέγουν και συνεχίζουν να με τιμούν με την ψήφο τους για την εκπροσώπησή τους θα συνεχίζω να τα λέω και να «καταγγέλλω» τα «κακώς κείμενα» που βιώνει ο Μάχιμος αστυνομικός που υπηρετεί στην πρωτεύουσα της εγκληματικότητας.

Ο Αύγουστος που μόλις πέρασε αποτέλεσε ένα πραγματικό “Crash test” για την Υπηρεσία μας. Εκτός από τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και τα εξαιτίας της ολιγωρίας κάποιων εκ των ιθυνόντων κακώς ανακατασκευασμένα υπηρεσιακά οχήματα πολλά εκ των οποίων δεν διαθέτουν εν έτη 2022 σύστημα κλιματισμού, ήρθε και η απόφαση της πολιτείας για την κατασκευή σταθμού Metro στην πλατεία των Εξαρχείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εξυπακούεται και είναι αυτονόητο για τον καθένα από εμάς που υπηρετούμε στην Δ.Α.Ε.Α. πως θα βρισκόμαστε οπουδήποτε θεωρείται αναγκαία η παρουσία μας από την ηγεσία κάνοντας το καθήκον μας με τα μέσα που διαθέτουμε και με τον τρόπο που έχουμε εκπαιδευτεί.

Το έχουμε αποδείξει άλλωστε πολλάκις κατά το παρελθόν.

Αυτό που δεν περνάει από το χέρι μας όμως είναι ο σχεδιασμός δράσης των αστυνομικών δυνάμεων.

Εδώ πρέπει να τονίσω ότι ως συνδικαλιστές δεν αποτελούμε επιχειρησιακό παράγοντα, σίγουρα όμως μετά τα τελευταία γεγονότα τόσο στην Πλατεία Εξαρχείων όσο και στα μεγάλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα εύλογα μου δημιουργούνται κάποια ερωτήματα.

Άραγε πόσο φυσιολογικό ακούγεται σε κάποιον που δεν υπηρετεί στην ΔΑΕΑ το ότι οι άνδρες της υπηρεσίας μας βρίσκονται σε καθημερινή βάση και για ολόκληρη την βάρδια τους σε ορθοστασία με όλα τα δημόσια είδη πάνω τους; Ότι τα υπηρεσιακά μας οχήματα βρίσκονται σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από εμάς καθώς είναι τόσο ενοχλητική η ύπαρξη τους που επηρεάζουν με την στάθμευση τους τους εργαζόμενους άλλων υπουργείων στο έργο τους; Ότι εν μέσω καύσωνα μια ολόκληρη υπηρεσία βρίσκεται «βιδωμένη» αδιαμαρτύρητα στην Πλατεία των Εξαρχείων εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα αναμένοντας την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή; Τι θα γίνει όταν αρχίσει η διεξαγωγή των αθλητικών πρωταθλημάτων; Τι θα γίνει στο πρώτο μεγάλο ποδοσφαιρικό ή μπασκετικό «ντέρμπι» στην πρωτεύουσα; Τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις κάθε λογής;

Ποιοι θα φροντίσουν για την χωρίς έκτροπα πραγματοποίηση τους;

Εμείς την απάντηση την ξέρουμε!

Για άλλη μια φορά οι άνδρες της ΔΑΕΑ θα πρέπει να ανταπεξέλθουν όπως κάνουν πάντα άλλωστε, με επαγγελματισμό, στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα και με μοναδικό τους «όπλο» το αστείρευτο φιλότιμο τους.

Το μόνο που ζητάμε είναι η αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε και η άμεση και επαρκής ενίσχυση μας με όσο το δυνατό περισσότερους νεοεξερχόμενους από τις αστυνομικές σχολές συναδέλφους!

Βασικό είναι βέβαια να δοθούν και κίνητρα ώστε να επιλέξει κάποιος την Υ.Α.Τ. ως υπηρεσία. Με τα νούμερα δε μπορούμε να τα βάλουμε και δυστυχώς οι αιτήσεις μετάθεσης προς την υπηρεσία μας είναι κάθε χρόνο σχεδόν μηδενικές.

 
Πηγή: easya.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια