Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στο Καστελόριζο με τη συνδρομή και την υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή υποστηρίζει με το Πολεμικό Ναυτικό, την ιατρική αποστολή της Ομάδας Ιατρών Αιγαίου στο Καστελλόριζο από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2022. Συγκεκριμένα, την αποστολή συνοδεύει, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. (ΥΙ) Κωνσταντέλλος Γεώργιος και Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο θα μεταφέρει την ιατρική ομάδα από την Ρόδο στο Καστελλόριζο, για την παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους του.

O Διευθυντής Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. (ΥΙ) Κωνσταντέλλος Γεώργιος δήλωσε τα εξής:

«Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θεωρεί μέρος της αποστολής του, πέραν της ασφάλειας των θαλασσών μας και την έμπρακτη κοινωνική προσφορά του στον ελληνικό νησιωτικό πληθυσμό σε όλη την ελληνική επικράτεια. Για το λόγο αυτό το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υποστηρίζει κάθε εθελοντική κοινωνική δραστηριότητα, επ’ ωφελεία του νησιωτικού πληθυσμού μας, με προτεραιότητα τα απομακρυσμένα και απομονωμένα νησιά μας.»

Η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κατά τη διάρκεια της φετινής χειμερινής Αποστολής στο Καστελλόριζο, στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, εκεί που κτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας.



Η Αποστολή στο Καστελλόριζο γίνεται με τη συνδρομή και υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.



Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα θα διαθέσουν πολεμικό και περιπολικό σκάφος αντίστοιχα και μαζί με φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, θα γίνει η μετακίνηση των εθελοντών και εθελοντριών από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο και η επιστροφή τους.



Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, εκτός από φρουροί των θαλασσίων περιοχών της Πατρίδας μας, είναι ταυτόχρονα και οι αρωγοί των κοινωνιών αυτών, στα θέματα της καθημερινότητάς τους, καθιστώντας τους πρωταγωνιστές της κοινωνικής προσφοράς.

Η κοινή μας Αποστολή με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, πέρα από τα πρακτικά αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων και των άλλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο στη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και τη σημασία της συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο της έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς.

Στο τριήμερο αυτό η Ομάδα Αιγαίου -με πάνω από 100 εθελοντές και εθελόντριες – θα πραγματοποιήσουν πλήθος δράσεων όπως:



· Ιατρικές εξετάσεις από 17 διαφορετικές ειδικότητες

· Μικροβιολογικές / Βιοχημικές Εξετάσεις

· Post COVID ιατρείο

· Εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες, από νοσηλεύτριες-εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

· Συναυλία: «Τραγουδάμε για το Καστελλόριζο» με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

· Αγώνας Μπάσκετ με τη συμμετοχή του διεθνούς μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση

Οι εξετάσεις των πνευμόνων καθώς και αυτές που αφορούν τη νόσηση από την COVID-19, θα γίνουν με τη χρήση του υπερσύγχρονου φορητού θωρακικού υπερηχοτομογράφου -ECOVIDUS- της Ομάδας Αιγαίου (προσφορά των Unilever / My market).

Κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την εξαιρετική συνεργασία της Ομάδας Αιγαίου με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε), την Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους να καλύψουν τις ανάγκες τους σε κρίσιμα για την υγεία τους θέματα.



Η Ομάδα Αιγαίου, θα δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό στη δομή υγείας, του νησιού, εξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό.



Στόχος μας στην Ομάδα Αιγαίου, είναι να αποδεικνύουμε ότι αυτοί οι άγιοι τόποι τα νησιά μας, πρέπει να σφύζουν από ζωή, οι κάτοικοι να έχουν την απαιτούμενη υποστήριξη, ίσες ευκαιρίες, αναγνωρίζοντας ότι η διαβίωση τους σε αυτά είναι μέγιστης σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να συνδράμουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για τη στήριξη των νησιών μας, δείχνοντας ότι εθελοντισμός είναι η βαθιά κατανόηση της θέσης των συνανθρώπων και των αναγκών τους, με την υλοποίηση έργων και δράσεων για το συνολικό όφελος της κοινωνίας.



Η Αποστολή αυτή δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τους υποστηρικτές μας.



Ευχαριστούμε και όλες τις εταιρείες που στηρίζουν την Αποστολή μας: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ΝΙΚΑΣ Α.Ε., ΤΣΙΜΗ Α.Ε., DRUCKFARBEN – KRAFT Α.Ε., TOTAL EREN – EREN HELLAS Α.Ε., Rethink Business Lab, Πολυιατρείο & Διαγνωστικό Εργαστήριο Υγεία Αμπελοκήπων Ιατρική ΑΕ.



Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς κάθε κάτοικο, τις δημοτικές και υγειονομικές αρχές του Καστελλόριζου, για τη φιλοξενία και συνεργασία τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι ανήκουμε όλοι μαζί στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου και θα είμαστε πάντα κοντά τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών ζωής τους.

Ευχαριστούμε και τους εθελοντές και εθελόντριες που συμμετέχουν στην Αποστολή μας και αφιερώνουν πολύτιμο προσωπικό χρόνο και ενέργεια για την οργάνωση και διεξαγωγή της.



Σχετικά με την Ομάδα Αιγαίου
H Ομάδα Αιγαίου συστήθηκε το 1995 από μία ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου πελάγους. Στόχος της Ομάδας Αιγαίου είναι η ανακούφιση, η στήριξη, η ενίσχυση και αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών. Η Ομάδα Αιγαίου, ανελλιπώς, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών προσφέροντας υπηρεσίες υγείας με ιατρικές εξετάσεις, με πολλά έργα υποδομής, με έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, με εξοπλισμού ιατρείων, με εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό σε σχολεία καθώς και με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


Πηγή: dimokratiki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια