Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Βρισκόμουν σε σοκ και δεν μπορούσα να μιλήσω'' λέει η νεαρή που κατήγγειλε βιασμό στο Α.Τ. Ομόνοιας


Τα όσα έζησε μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας περιγράφει στην κατάθεσή της η 19χρονη που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού από δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.


«Πάνω στη συζήτησή μας μου είπαν ότι περίπου στη 1 θα τελείωνε η βάρδιά τους και να πάμε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για να γνωριστούμε καλύτερα. Θυμάμαι που μου είπαν να καθίσουμε σε καφετέρια που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο τμήμα, η οποία ήταν κλειστή λόγω ώρας και συζητούσαμε.

Έπειτα μου πρότειναν να με ξεναγήσουν στους χώρους του κτιρίου που βρισκόταν το τμήμα. Συμφώνησα και με οδήγησαν μετά τη σκοπιά στην είσοδο του τμήματος, δεξιά στον χώρο του ισογείου, και αφού κατεβήκαμε κάτι σκαλάκια, φτάσαμε σε ένα δωμάτιο που είχε μια πόρτα η οποία δεν έκλεινε και στο εσωτερικό υπήρχε μόνο ένα μεταλλικό τραπέζι» αναφέρει στην κατάθεσή της, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.


«Μπήκα στο δωμάτιο μαζί με τους τρεις αστυνομικούς. Κάθισα ενώ εκείνοι στέκονταν όρθιοι, και συνομιλούσαμε. Τότε ο … είπε να σας αφήσω μόνους με τα παιδιά και έφυγε χωρίς να γνωρίζω πού πήγε. Έπειτα έφυγε και ο … πάλι με το πρόσχημα να μας αφήσει μόνους.

Ο τελευταίος χωρίς να μου πει κάτι ξεκίνησε να με φιλάει στο στόμα και εγώ, παρότι στην αρχή δεν ανταποκρίθηκα, στη συνέχεια από φόβο ανταποκρίθηκα και εγώ και τον φίλησα. Μετά έβγαλε τη ζώνη και το όπλο του. Βρισκόμουν σε σοκ και δεν μπορούσα να μιλήσω», σημειώνει.

Ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού, Δημήτρης Ζορμπάς, μίλησε στην ίδια εκπομπή υποστηρίζοντας πως όλα έγιναν με τη συναίνεσή της. «Η καταγγέλλουσα δεν αντέδρασε, δεν εναντιώθηκε, δεν πρόβαλε αντίσταση. Ήταν σε δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα, δεν ακούστηκε τίποτα;» αναρωτήθηκε ο δικηγόρος του 24χρονου αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να την ξεναγήσουν στο αστυνομικό τμήμα, την οδήγησαν σε δωμάτιο του ισογείου με τον έναν από αυτούς την ώρα του καταγγελλόμενου βιασμού να φορούσε στην στολή του καταγραφική κάμερα GoPro. Πλέον εξετάζεται τι έχει καταγράψει η κάμερα, προκειμένου να φωτίσει την υπόθεση.
Θεοδωρικάκος: Είναι ντροπή εάν το έχουν κάνει

«Ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους. Εάν, οι δυο αστυνομικοί, έχουν διαπράξει αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν έχουν, καμία δουλειά, φυσικά, με την ελληνική αστυνομία, θα φύγουν την ίδια στιγμή. Έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, είναι ντροπή, δεν υπάρχει άλλη λέξη, είναι ντροπή εάν έχουν κάνει αυτό και ασφαλώς, θα έχουν την ποινική τύχη που τους αξίζει από την ελληνική Δικαιοσύνη, μην έχει κανείς καμία αμφιβολία. Προφανώς, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, πρέπει να υπάρξει απόφαση, αλλά επαναλαμβάνω, εάν το έχουν κάνει, όχι μόνο δεν έχουν δουλειά στην αστυνομία, να ντρέπονται για ολόκληρη την ζωής τους, για αυτή την τρισάθλια συμπεριφορά. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ο σεβασμός του νόμου οφείλει να είναι απόλυτος και πρέπει να είναι απόλυτη και η εφαρμογή του», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.


Πηγή: enikos.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια