Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απολογούνται οι αστυνομικοί που φέρονται ως μέλη της σπείρας που έβγαλε 700.000 ευρώ από διακίνηση μεταναστών


Στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς οδηγήθηκαν οι 14 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση που είχε στηθεί στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, επτά εκ των οποίων αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα εμπλεκόμενους αστυνομικούς έχουν συλληφθεί και τεθεί σε διαθεσιμότητα.


Μετά την απολογία των συλληφθέντων, εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν αν θα κριθούν προφυλακιστέοι καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες και σε βαθμό κακουργήματος σε μια δικογραφία, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 128 άτομα.


Με αρχηγό έναν ιδιοκτήτη καντίνας και υπαρχηγό έναν πωλητή κινητών τηλεφώνων η οργάνωση «εξυπηρετούσε» μετανάστες, κυρίως Αλβανικής καταγωγής, παρέχοντας κάλυψη ώστε να εισέρχονται, να εξέρχονται και να παραμένουν παράνομα στην Ελλάδα. Κάθε αστυνομικός που συμμετείχε στο κύκλωμα, έπαιρνε μηνιαίο μισθό από 2.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη διευκόλυνση που παρείχε στο κύκλωμα.


Ως συνήγορος ενός από τους συλληφθέντες, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, δήλωσε στην ΕΡΤ πως «σήμερα η υπόθεση θα λάβει την πραγματική της διάσταση» κάνοντας λόγο για «υποθέσεις που δημιουργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίως σε περιόδους πριν από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.».





Πηγή: pellanews.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφέθηκαν ελεύθεροι