Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ισόβια κάθειρξη σε 32χρονο που δολοφόνησε συγκρατούμενό του στα Τρίκαλα – Η τραγική ειρωνεία για το θύμα

Σκοτώθηκε ένα μήνα πριν βγει από τη φυλακή



Τρίκαλα: Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο 32χρονος κρατούμενος στις φυλακές που σκότωσε έναν συγκρατούμενό του με αυτοσχέδιο μαχαίρι.
Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε ποινή 30 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τρία έτη για οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο δράστης κατά τη διάρκεια της απολογίας του ξεκίνησε λέγοντας πώς δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, απλώς ήθελε να τον τρομάξει.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ανέφερε πώς είχε πάθει κρίση επιληψίας και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της φυλακής που βρισκόταν το θύμα. Οι υπάλληλοι των φυλακών δεν κατέθεσαν κάτι αντίστοιχο, ωστόσο ο κατηγορούμενος συνέχισε λέγοντας πώς όταν συναντήθηκαν, το θύμα του είπε τη φράση: “Πάλι εδώ είσαι ρε μ…”, γεγονός που τον έκανε να θολώσει και εν τέλει να τον μαχαιρώσει μέχρι θανάτου. Όσο για το μαχαίρι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το κουβαλούσε πάντα πάνω του για προστασία.



Από την άλλη πλευρά, σωφρονιστικός υπάλληλος κατέθεσε πώς το θύμα του είχε ζητήσει να πάει στο υπαρχιφυλακείο να φορτίσει το ραδιοφωνάκι του, και την ίδια στιγμή ο δράστης ζήτησε να πάει στο ιατρείο μαζί με έναν άλλο κρατούμενο. Άφησε και τους δύο να κάνουν αυτά που του ζήτησαν και μέσα σε λίγη ώρα άκουσε φωνές και είδε δύο κουκουλοφόρους να τρέχουν.




Εκείνη την ώρα είδε το θύμα αιμόφυρτο και τον ρώτησε τι συνέβη, εκείνος απάντησε: “με χτύπησαν” και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο είχε “φύγει”. Τον είχε μαχαιρώσει στο μηρό και στον θώρακα, ενώ τον είχαν “σαπίσει στο ξύλο” με μπουνιές και κλωτσιές.

Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, το θύμα και ο θύτης περιφέρονταν ασυνόδευτοι στις φυλακές. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε την πρώτη Μαΐου του 2019, ένα μήνα πριν αφεθεί ελεύθερο το θύμα.
Πηγή: debater.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια