Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κολωνός: 300 τηλεφωνικές επαφές ενηλίκων στο κινητό της 12χρονης - Έρχονται συλλήψεις από το περιβάλλον των κατηγορούμενων

Οι αρχές ελέγχουν τα συνολικά 76 "κλειστά" διαδικτυακά προφίλ που διατηρούσε ο Ηλίας Μίχος, στην εφαρμογή ανώνυμων επικοινωνιών με την οποία εξέδιδε τη 12χρονη





Μόλις στο… 10 % βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την σοκαριστική υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.



Τα κρίσιμα στοιχεία, που θα δρομολογήσουν ταυτοποιήσεις και νέα εντάλματα σύλληψης, συγκεντρώνουν τα στελέχη της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών.


"Αποκρυπτογραφημένα" ηλεκτρονικά ίχνη από τη δράση του Ηλία Μίχου, ύποπτα μηνύματα και διαδικτυακές επικοινωνίες που θα ανασυρθούν από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των συλληφθέντων και της 12χρονης, αλλά και τηλεφωνικές επαφές που θα συνδεθούν με πρόσωπα "κλειδιά", θα καθορίσουν το επόμενο διάστημα τον αριθμό των εμπλεκομένων, αλλά και το χρονικό ορίζοντα των συλλήψεων.












Στελέχη της Ασφάλειας, που διαχειρίζονται την υπόθεση, κάνουν λόγο για μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως όπως τονίζουν σε περίπτωση που θα προκύψουν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ποινική εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων, αυτά αμέσως θα διαβιβάζονται στην Ανακρίτρια που θα αποφασίζει για τις επόμενες ενέργειες.

Οι συλλήψεις δεν πρόκειται να γίνουν μαζικά, αφού ταυτοποιηθούν και ελεγχθούν όλοι οι ύποπτοι, αλλά τμηματικά. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται εμπλοκή η διαδικασία θα προχωρά μεμονομένα για κάθε πρόσωπο.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι τα νέα εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ώρες και μέρες και θα αφορούν όχι μόνο άτομα που βίασαν τη 12χρονη, αλλά και πρόσωπα από το περιβάλλον των ήδη κατηγορούμενων προσώπων. Όσον αφορά αναφορές που κάνουν το γύρο του διαδικτύου για συγκεκριμένα πρόσωπα, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, δηλώνουν άγνοια, σημειώνοντας ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης, παραμένει σε αρχικό στάδιο.

Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, βρίσκονται οι περίπου 300 καταχωρημένες τηλεφωνικές επαφές ενηλίκων, στο κινητό του άτυχου κοριτσιού, που βίωνε για μήνες τη φρίκη του βιασμού. Ανάμεσα τους έχουν εντοπιστεί περίπου 10 ύποπτα τηλέφωνα, τα οποία είχαν τακτική επικοινωνία με τη 12χρονη, αλλά και με τον 53χρονο κατηγορούμενο μαστροπό-βιαστή.

Παράλληλα οι αρχές ελέγχουν τα συνολικά 76 "κλειστά" διαδικτυακά προφίλ που διατηρούσε ο Ηλίας Μίχος, στην εφαρμογή ανώνυμων επικοινωνιών με την οποία εξέδιδε τη 12χρονη, άλλα και σε άλλα αντίστοιχα διαδικτυακά chat, καθώς όπως εκτιμούν δεν αποκλείεται να κρύβουν και άλλα ανήλικα θύματα. Αντίστοιχη έρευνα γίνεται και ανάμεσα στους τουλάχιστον 213 ανώνυμους λογαριασμούς εν δυνάμει παιδεραστών, που είδαν και διάβασαν ροζ αναρτήσεις με "πρωταγωνίστρια" τη 12χρονη.








Εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες στον οίκο ανοχής στο Γκάζι


Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, βρίσκεται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας οίκου ανοχής, που είχε παραδώσει στις αρχές λίγες ημέρες πριν, η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία συστήθηκε ως πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της συγκεκριμένης γυναίκας, το υλικό αποτυπώνει τη 12χρονη, μαζί με τον Ηλία Μίχο. "Ο 53χρονος ερχόταν στον χώρο μου, εκεί που έχω τον οίκο ανοχής στο Γκάζι και έφερνε και τη 12χρονη μαζί του. Την έφερνε για να πάει με πελάτες, και μάλιστα με επώνυμους πελάτες. Αυτό γινόταν επί δύο ολόκληρους μήνες, πριν από ένα τρίμηνο περίπου", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να "ανοίξουν" το επίμαχο αρχείο, που ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις, ακόμα και για τη χρονική περίοδο, όπου ξεκίνησε ο εφιάλτης του κοριτσιού.
Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια