Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τροχαίο στην Ημαθία: Πυροβολισμοί στο σπίτι του 28χρονου δράστη – «Πάντα υπάρχει φόβος για βεντέτα σε αυτές τις περιπτώσεις»


Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Παλαιοχώρας στην Ημαθία, καθώς μετά το αρχικό σοκ του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό της 12χρονης αδελφής της και της μητέρας της, ακολούθησαν πυροβολισμοί στο σπίτι του 28χρονου φερόμενου ως δράστη, με τους κατοίκους να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμη και βεντέτα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ


Ήταν λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, όταν η 37χρονη μητέρα επέστρεφε σπίτι με τα παιδιά της, με ένα αυτοκίνητο να πέφτει επάνω τους, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν. Μόλις λίγα 24ωρα αργότερα, η ανησυχία των κατοίκων του χωριού κορυφώθηκε, καθώς σημειώθηκαν πυροβολισμοί τα ξημερώματα Δευτέρας, στο σπίτι όπου διαμένει ο 28χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για το φονικό τροχαίο και τον σοβαρό τραυματισμό της 11χρονης και της μητέρας των δύο ανηλίκων.

Το ThessToday.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «πάντα υπάρχει φόβος για βεντέτα σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Ο κίνδυνος πάντα εγκυμονεί, παρόλο που δεν έτυχε να συμβεί κάτι ανάλογο όσο βρίσκομαι εγώ σε αυτή τη θέση».

Την ίδια ανησυχία εκφράζουν στο ThessToday.gr κάτοικοι της περιοχής, για την τροπή που ενδέχεται να πάρει η κατάσταση έπειτα από τους πυροβολισμούς, με τους ίδιους να επισημαίνουν ότι «δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια περιστατικά. Είναι προφανές πως είμαστε ταραγμένοι με όλα αυτά που συνέβησαν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», ενώ προσθέτουν πως γενικότερα το χωριό θεωρείται φιλήσυχο, χωρίς να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 01:30 όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ με κυνηγετική καραμπίνα μέσα από δύο αυτοκίνητα, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές τον τοίχο του σπιτιού, το οποίο κατά την διάρκεια της επίθεσης ήταν άδειο.

Οδηγούσε μεθυσμένος και με ιλιγγιώδη ταχύτητα ο φερόμενος δράστης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης το βράδυ της Παρασκευής φαίνεται να έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε κατάσταση μέθης, καθώς δεν υπήρξαν καν ίχνη φρεναρίσματος, όταν «θέρισε» τρεις ανθρώπους στο πέρασμά του. Συγκεκριμένα, έπειτα από το θανατηφόρο τροχαίο, το όχημα πέρασε από ένα χαντάκι και κατέληξε σε έναν ακάλυπτο τόπο, ενώ η άτυχη 15χρονη εκσφενδονίστηκε τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από την μητέρα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Όπως λένε κάτοικοι του χωριού ο 28χρονος συνήθιζε να πίνει, ενώ πηγές από το οικογενειακό του περιβάλλον, αναφέρουν πως νωρίτερα ήταν σε ένα γλέντι και ο ίδιος μάλωσε με την γυναίκα του, ενώ στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.

Ο φερόμενος ως δράστης παραμένει ασύλληπτος παρόλο που είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία αλλά και στις αρχές. Ο εντοπισμός του δεν κατέστη δυνατός στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Σε καταστολή η 37χρονη μητέρα

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η 37χρονη πολυτραυματίας, μητέρα των δύο κοριτσιών παραμένει διασωληνωμένη, σε καταστολή στην καινούργια ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Βέροιας, και σε πολύ βαριά κατάσταση, χωρίς να έχει ξεπεράσει πλήρως τον κίνδυνο, παρά τα δύο χειρουργεία που υποβλήθηκε μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, η 12χρονη αδερφή της 15χρονης νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του «Ιπποκρατείου» Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Πηγή: thesstoday.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νευριασε ο αντρας και εφυγε σπινιαροντας αφου ηπιε πεντακοσια ουισκια και θερισε το λουλουδακι την ψυχουλα,ποσο κριμα το κοριτσάκι.για τους πυροβολισμους σε ντουβαρια λαθος αλλα . τωρα πια δεν αποδεικνύεται η μεθη του την κοπανησε.μονο αμα πουν τρια τέσσερα ατομα το αντίθετο.