Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βασίλης Μάγγος: Αναβολή της δίκης για τον Μάρτιο του 2023






Βασίλης Μάγγος: Το Δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τους αστυνομικούς να χτυπούν τον 26χρονο και όχι οι γονείς του θύματος

Για τις 15 Μαρτίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη τριών αστυνομικών για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά του Βασίλη Μάγγου, έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου στις 14 Ιουνίου 2020, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το Δικαστήριο δε δέχτηκε την παράσταση Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Β. Μάγγου προς υποστήριξη της κατηγορίας, αλλά δέχτηκε το αίτημα για αναβολή της υπόθεσης, αποφάνθηκε υπέρ της αναβολής και όρισε νέα ημερομηνία στις 15 Μαρτίου 2023.


Το Δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τους αστυνομικούς να χτυπούν τον 26χρονο και όχι οι γονείς του θύματος που δεν ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

Επίσης η Πολιτική Αγωγή ζήτησε αναβολή της υπόθεσης, προκειμένου να αποφανθεί η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, για την προσφυγή που έγινε κατά απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελίας Βόλου, δύο μηνύσεων που κατέθεσε η οικογένεια του θανόντος.

Στον αντίποδα οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.





Δεκτό το αίτημα για αναβολή

Σε δήλωσή της μετά το τέλος της διαδικασίας η εκ των συνηγόρων Πολιτικής ανέφερε ότι το Δικαστήριο δεν δέχτηκε την παράσταση της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ δέχτηκε το αίτημα των συνηγόρων για αναβολή, ώστε να έχει εκδοθεί η διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, που κρίνει επί των μηνύσεων της οικογένειας και επίσης κάλεσε αυτόπτες μάρτυρες και τον ιατροδικαστή που εξέτασε τον Βασίλειο Μάγγο, κατόπιν αιτήματος του πατέρα του θανόντος Γιάννη Μάγγου.

Η συνήγορος της οικογένειες τόνισε ότι είχε το ηθικό και ζωτικό δικαίωμα η οικογένεια να παρίσταται στο Δικαστήριο προς υποστήριξη της κατηγορίας. Όπως είπε, μπορούσε να γίνει διαφορετική νομική ερμηνεία και να επιτραπεί η παράσταση.

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του θύματος είπε ότι δεν μπορεί να κρίνει αν το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό, το σίγουρο είναι όμως ότι μια αναβολή δίνει τον χρόνο στην οικογένεια να ετοιμάσει ακόμη καλύτερα τα στοιχεία της που είναι πάρα πολλά.

«Η πρόεδρος του Δικαστηρίου δέχτηκε μετά από πίεσή μας τη συμμετοχή του ιατροδικαστή κ. Γαλεντέρη, ώστε η μήνυση να εκδικαστεί επί ίσοις όροις, γιατί θα ήταν οξύμωρο η άλλα πλευρά να έχει έναν ιατροδικαστή που δεν είδε και δεν εξέτασε ποτέ το σώμα του παιδιού μας και να λείπει ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Βασίλειο Μάγγο και ξέρει ακριβώς τα τραύματά του και τη βαρύτητά τους», επισήμανε ο κ. Μάγγος.
Από το πρωί συγκεντρωμένοι στα Δικαστήρια

Αρκετές δεκάδες νεαροί ήταν συγκεντρωμένοι από το πρωί στο προαύλιο της Δικαστηρίων, στο χώρο πριν την είσοδο, όπου υπήρχαν αστυνομικοί με κράνη και ασπίδες.

Γενικά το κλίμα ήταν ήρεμο, λίγο έλειψε να δημιουργηθεί ένταση όταν μπήκαν στην αίθουσα οι γονείς του Β. Μάγγου, καθώς ήθελαν να μπουν πολλά άτομα ακόμη, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος, καθώς υπήρχε κόσμος στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Με την παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή, ταξίαρχου Μιλτ. Αλεξάκη μπήκαν στην αίθουσα περίπου δέκα άτομα και οι άλλοι συγκεντρωμένοι έμειναν στο προαύλιο του Δικαστηρίου φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας και της βίας.

Η κατάσταση έξω από τα Δικαστήρια ήταν ήρεμη γενικά, ενώ στην αίθουσα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία, κάποιος από το ακροατήριο φώναξε ότι άλλο άτομο σημείωνε τα ονόματα μαρτύρων που ακούστηκαν και κάποιος δεύτερος είπε «φοβάμαι όταν σημειώνουν τα ονόματά μας αστυνομικοί».


Πηγή: www.newsbomb.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια