Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Μαρία Θεοδοσοπούλου γράφει για το πόσο επίκαιρο είναι το ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες το 1940


ΆΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ.


Την 28η Οκτωβρίου η χώρα μας γιορτάζει την άρνηση της να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία στον υπερόπτη Ιταλό εισβολέα, ο οποίος καταπατώντας κάθε κανόνα δικαίου, ηθικής και ελευθερίας, θέλησε να καταστήσει την Ελλάδα προπύργιο των πολεμικών επιχειρήσεων του στην Μεσόγειο και την Αφρική. Το απαίτησε γιατί νόμιζε ότι ήταν δυνατός, ανίκητος και ανώτερος.

 Η δύναμη, η ανωτερότητα, η γενναιότητα δεν πηγάζουν από την πληθώρα των όπλων και των Στρατών, πηγάζουν από την ψυχή και το σθένος κάθε ανθρώπου που αδικείται, καταπιέζεται και βασανίζεται. Η Ελλάδα αντιστάθηκε πολεμώντας για την ελευθερία της και για κάθε ελεύθερο άνθρωπο πάνω στη γη. Πότισε το δέντρο της ελευθερίας με αίμα χιλιάδων αθώων ανθρώπων αλλά κράτησε άσβεστο το πόθο όλων για δικαιοσύνη, αυτοκυριαρχία και ευημερία. Τα μηνύματα που απορρέουν από την στάση της Χώρας μας, πάντα επίκαιρα μας θυμίζουν τον διαρκή αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία που πρέπει να δίνουμε καθημερινά στην σύγχρονη εποχή, που οι δυνατοί επιβάλλονται στους ανίσχυρους, εξυπηρετώντας τους δικούς τους σκοπούς. 

Οφείλουμε να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ στην εκμετάλλευση, την παιδική κακοποίηση, την ενδοοικογενειακή βία, τις γυναικοκτονίες και όλες αυτές τις μορφές βίας που αναπτύσσονται στο σύγχρονο κόσμο και βλάπτουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία κάθε ανθρώπου. Βαδίζοντας στα χνάρια των προγόνων μας επιλεγούμε την αντίδραση και την αντίσταση σε κάθε βλαπτική συμπεριφορά που προσβάλει τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία πολέμησαν, με τίμημα την ίδια τους τη ζωή!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια