Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Καθημερινές οι συλλήψεις νεαρών με ναρκωτικά - Μονοπωλεί το φαινόμενο της κατοχής ουσιών από νέους ηλικίας 18-20 ετών



Ραγδαία αύξηση στη χρήση ναρκωτικών από νεαρά άτομα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Πάτρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

Από τα στοιχεία αυτά διαπιστώνεται πως σχεδόν το 95% των περιπτώσεων ατόμων που έχουν είτε συλληφθεί είτε προσαχθεί (και στη συνέχεια συλληφθεί) έχοντας στην κατοχή τους μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών για χρήση έχουν ηλικίες μεταξύ 18 και 20 ετών.

Ως επί το πλείστον πρόκειται για αγόρια τα οποία εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης κυρίως σε παρέες και το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό το οποίο βρίσκεται στην κατοχή τους είναι το χασίς.

«Εμφανίζεται μία έξαρση κρουσμάτων με νεαρούς ηλικίας από 18 έως 20 ετών να έχουν στην κατοχή τους μικρές ποσότητες ναρκωτικών, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως διανύουμε μία περίοδο έξαρσης του φαινομένου διακίνησης και χρήσης απαγορευμένων ουσιών και κυρίως χασίς» ανέφερε αξιωματικός της Αστυνομίας στο tempo24.news και πρόσθεσε:

«Υπήρχαν και στο παρελθόν περιστατικά χρήσης, όχι όμως σε τέτοια χρονική πυκνότητα και κυρίως χωρίς να συγκεκριμενοποιούνται σε συγκεκριμένες ηλικίες όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο»

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών δεν αποκλείεται να υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών και σε μικρότερες ηλικίες (δηλαδή σε ανήλικα άτομα) ενώ εκτιμάται πως άτομα τα οποία «σπρώχνουν» ποσότητες χασίς στην Πάτρα τριγυρίζουν σε περιοχές που υπάρχει προσέλευση νέων ανθρώπων κάτι για το οποίο η Αστυνομία ήδη έχει λάβει μέτρα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα σχολεία έχουν ληφθεί μέτρα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ενώ ήδη γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι υπόπτων οι οποίοι δεν αποκλείεται να αποτελούν παραφυάδες κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην Πάτρα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας ήδη έχουν το νου τους και σε περιοχές της Πάτρας όπου συχνάζουν νεαρά άτομα κυρίως για να διασκεδάσουν και όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως τα προσεγγίζουν διακινητές.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στο διάστημα των επόμενων μηνών με αμείωτους ρυθμούς» διαβεβαιώνεται από την Αστυνομία, ωστόσο διατυπώνεται ανησυχία για την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το φαινόμενο της διακίνησης και της χρήσης.

Εκτιμάται τέλος, αλλά και αποδειοκνύεται από διάφορες περιπτώσεις, πως ένα σημαντικό μέρος της διακίνησης ιδίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, έχουν αναλάβει αλλοδαποί διακινητές.

Άλλοι γνωστοί και άλλοι άγνωστοι στις Αρχές, προσεγγίζουν τους νεαρούς κάνοντας μία πρώτη επαφή και εν συνεχεία τους δίνουν επόμενα ραντεβού για προμήθειες.

Αστυνομικοί θεωρούν πως κομβικό ρόλο στη διακίνηση διαδραματίζουν και άτομα τα οποία έχουν έστω και με περιφερειακό ρόλο σχέση με κάποια καταστήματα διασκέδασης τα οποία αποτελούν σημεία όπου συχνάζουν εκατοντάδες νεαρά άτομα




Πηγή: tempo24.news






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια