Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηλεία: Η απάτη της χρονιάς – 11 άτομα πίσω από το τέλειο χτύπημα σε ζευγάρι με λεία 39.000 ευρώ







Απαντήσεις για μια απάτη που συζητήθηκε στην Ηλεία και όχι μόνο. Με τους δράστες να έχουν το σχέδιο και τους ρόλους τους. Πώς κατάφεραν να αδειάσουν τον τραπεζικό λογαριασμό του ζευγαριού…

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από τρεις μήνες, σε περιοχή του Δήμου Ήλιδας, σε βάρος ζευγαριού. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έντεκα Ελλήνων (εννέα άνδρες – δυο γυναίκες) και ενός αλλοδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.




Ειδικότερα ένας από τους κατηγορούμενους επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα και προσποιούμενος συνεργάτη της λογίστριας της, με το πρόσχημα άμεσης καταβολής επιδόματος ρεύματος, της απέστειλε μήνυμα με υπερσύνδεσμο, τον οποίο η παθούσα ακολούθησε με αποτέλεσμα να ανακατευθυνθεί σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με ιστοσελίδα τράπεζας.

Στη συνέχεια η παθούσα καταχώρησε τα στοιχεία της και ο κατηγορούμενους απέσπασε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ιδίας και του συζύγου της, το χρηματικό ποσό των 39.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα έχοντας δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη απατών κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια.




Πηγή: www.newsit.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια