Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mε την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL συναντήθηκε ο κύριος Αρχηγός


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, με την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL, κα. Catherine De Bolle.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δικτύων διακίνησης μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων, καθώς και των απατών μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, από αμφότερες τις πλευρές αναγνωρίστηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ ιδιαίτερη μνεία πραγματοποιήθηκε στην ενεργό συμμετοχή της Χώρας μας στον Κύκλο Πολιτικής EMPACT, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών απειλών, που σχετίζονται με το οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα.

Στη συνάντηση από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Υποστράτηγος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Ιωάννης Νταλαχάνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης και ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λάζαρος Γιαννάκης.

Η κα De Bolle, συνοδευόταν στη συνάντηση από τον Επικεφαλής του Γραφείου της, Sebastien Moras, τον Επικεφαλής του Τμήματος Ασφαλείας, Digenis Karousos, τον Επικεφαλής της Μονάδας Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος, Giorgos Raskos και τον Ανώτερο Σύμβουλο του Γραφείου της, Igor Angelini.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια