Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kαλαμάτα: Άμεση φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου από αστυνομικό ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος


«Απαιτείται μόνιμη παρουσία αστυνομικών στα δικαστήρια» αναφέρει ο Κ. Μαργέλης


Επιστολή για την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας έστειλε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, ζητώντας να διατεθεί αστυνομική δύναμη.

Την επιστολή ο Δικηγορικός Σύλλογος κοινοποιεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας και την εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Αφύλακτο κτήριο

Αφού αρχικά υπενθυμίζει ότι η Καλαμάτα είναι έδρα Εφετειακής Περιφέρειας, ο κ. Μαργέλης σημειώνει: «Το Δικαστικό Μέγαρο είναι μεγάλο και σύγχρονο. Αναπόφευκτα, λοιπόν, κάποιες ημέρες κάθε εβδομάδα, υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών και συνωστισμός. Ειδικά έξω από τα γραφεία των εισαγγελικών λειτουργών παρατηρούνται συχνά ανησυχητικές εντάσεις.

Τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας είναι ελλιπέστατα. Φυσικά, δεν υπάρχει πύλη ανίχνευσης μετάλλων, πύλη που υπάρχει παραδείγματος χάριν σε άλλες κρατικές υπηρεσίες της πόλης μας, όπως στη ΔΟΥ Καλαμάτας, με συνέπεια ο καθένας να μπορεί να εισέλθει, σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμεί του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, ανενόχλητος.

Κατά κανόνα υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη μόνο όταν εκδικάζονται υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει φόβος επεισοδίων».

Αίτημα

Τονίζει, λοιπόν, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Αστυνομική Διεύθυνσή Μεσσηνίας να διαθέσει ικανή δύναμη και αστυνομική φρουρά στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας για αποτρεπτικούς λόγους και επιπλέον να υπάρχει μόνιμος αστυνομικός στους χώρους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαργέλης υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη για φύλαξη από αστυνομικό του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας και ζητά την άμεση επέμβαση του αστυνομικού διευθυντή για να υπάρχει ικανή αστυνομική παρουσία στο δικαστικό κτήριο από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, εν όψει της ουσιαστικής ενάρξεως του νέου δικαστικού έτους.

 
ΒΙΚΥ ΒΕΤΟΥΛΑΚΗ

Πηγή:  tharrosnews.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια