Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eξιχνιάστηκαν κλοπές στην Αρκαδία


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας, οχτώ(8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, 49χρονη, 49χρονος, 17χρονος και ανήλικος, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.5.2022 έως και την 30.8.2022, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά -6- περιπτώσεις κλοπών σε επιχείρηση, Ιερό Ναό και αποθήκες, καθώς και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε φωτοβολταΐκό πάρκο και αποθήκη.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χάλκινα αντικείμενα και εργαλεία, η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -6.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ξύλινο ρόπαλο, λοστός, μπαλτάς, μεταλλικό δρέπανο και -2- κατσαβίδια.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, οι ανήλικοι δεν είχαν προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ο 49χρονος ηλεκτροδοτούσε παράνομα την οικία με παράνομη σύνδεση από το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Για τα παραπάνω αυτόφωρα αδικήματα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με τις Ομάδες Πρόληψης & Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Ειδικών Ελέγχων Αρκαδίας.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και θα αποδοθεί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια