Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσουβάλας: Μιχάλη Καραμαλάκη, σου εύχομαι ολόψυχα υγεία, επιτυχία στο έργο σου και καλοτυχία στη ζωή


Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή που έγινε νωρίτερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας τόνισε:


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ επιτρέψτε μου με την οικειότητα που δημιούργησε η άριστη συνεργασία μας να διαπιστώσω ότι η σημερινή μας συνάντηση πέραν από την υψηλή συμβολική της αξία ως προς το πρωτόκολλο της εθιμοτυπίας και τη διαχρονική παράδοση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει και μιαν άλλη, ίσως αξιοπρόσεκτη κατά την εκτίμησή μου παράμετρο. Πρώτη φορά στα τελευταία πενήντα χρόνια αν όχι στα διακόσια χρόνια του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, ύπαρξης και λειτουργίας του Υπουργείου που εποπτεύει την Αστυνομία στη Χώρα, συναντώνται σε επίσημη τελετή, με συναρμοδιότητα ευθύνης, τρεις Επίτιμοι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και ο εν ενεργεία Αρχηγός του Σώματος. Αυτό το γεγονός επιτρέψτε μου να εκτιμήσω ότι αποτελεί από μόνο του μια μεγάλη άυλη θεσμική υπεραξία του αστυνομικού θεσμού στην πατρίδα μας.


Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ κύριοι Γενικοί, κύριε Αρχηγέ, κύριε Νομικέ Σύμβουλε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Στρατηγοί, Πανοσιολογιότατε, αξιότιμες και αξιότιμοι συνάδελφοι, Προϊστάμενοι των Κλάδων αυτοτελών Υπηρεσιών, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Προσωπικό της Αστυνομίας, κύριοι Πρόεδροι εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος.


Επιτρέψτε μου μια εξαιρετικά συνοπτική και ενδεικτική αναφορά για την τριετή θητεία μου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης. Εκτιμώ πως εργάσθηκα για τη βελτίωση των διοικητικών λειτουργιών των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ως άλλωστε η βασική και εκ του αποτελέσματος αποκλειστική αρμοδιότητα μου. Εργασθήκαμε με θέρμη για την προώθηση ενός πλέγματος πρωτοβουλιών με επίκεντρο το ίδιο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τη γενικότερη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του. Συμβάλλαμε στην επίτευξη της ενίσχυσης του Σώματος με επιχειρησιακό εξοπλισμό και ατομικά εφόδια προστασίας του προσωπικού σε αριθμητικά μεγέθη που ξεπερνούν σε υπερθετικό βαθμό τα μεγέθη των τελευταίων τουλάχιστον δύο δεκαετιών. Αναπτύξαμε ειλικρινή σχέση και συνεργαστήκαμε με συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς με σκοπό την επίλυση υπηρεσιακών ζητημάτων και την καλλιέργεια διαύλων επικοινωνίας με την κοινωνία και ιδίως ευάλωτες ομάδες αυτής. Συμβάλλαμε στο δημοσιολογιστικό εξορθολογισμό του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης και στον τρόπο εκτέλεσης αυτού, με αποτέλεσμα την επίτευξη ρύθμισης και επίλυσης χρόνιων δυσλειτουργιών σε σχέση με την οικονομική διαχείριση των αστυνομικών υπηρεσιών. Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί πρότυπο για τους λοιπούς φορείς της κεντρικής διοίκησης στον τομέα αυτό. Γεγονός που πιστοποιείται και από τη διαρκή επιλογή του Υπουργείου μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ως πιλοτικού φορέα σε υλοποιούμενες δημοσιολογιστικές μεταρρυθμίσεις. Σε συνέχεια της ίδρυσης της Διεύθυνσης Ιστορίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αρχηγός το 2017, αλλά και τη ψηφιοποίησης των ιστορικών πλέον περιοδικών της αστυνομίας και από τη θέση μου ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας τάξης, εργασθήκαμε για την ανάδειξη της σημασίας της διαφύλαξης και προβολής της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας του Σώματος στην πατρίδα μας.


Η έκδοση του πρώτου αφιερωματικού τόμου του καθηγητή κ. Χρήστου με το ΠΟ.Κ.Ε.Α. πραγμάτωσε την έναρξη του διαχρονικού οράματός μου να προβληθεί πανηγυρικά η ιστορική σπουδαιότητα του αστυνομικού θεσμού στη πατρίδα μας και να αποκτήσει επιτέλους στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων και του κόσμου, την υψηλή θέση που της αξίζει. Επικεντρωθήκαμε, ίσως και πιεστικά για αρκετούς, στην περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση του προσωπικού και στην προώθηση του ανθρωπιστικού χαρακτήρα την «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, θεωρώντας ότι η κοινωνική ενσυναίσθηση και η ανθρωπιά είναι δύο από τα κυριότερα στοιχεία που οφείλει να καλλιεργεί ο έλληνας Αστυνομικός.


Δεν θα σας κουράσω άλλο, επιτρέψτε μου μόνο τελειώνοντας να εκφράσω ευχαριστίες και ευχές. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή μου το 2019 και την εμπιστοσύνη του για 3 χρόνια στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ευχαριστώ τον Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους κατά την συνεργασία μας. Ευχαριστώ τον πρώην Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη διετή συνεργασία μας. Ευχαριστώ του Γενικούς Γραμματείς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα 3 τελευταία χρόνια, τον Νίκο Χαρδαλιά, σήμερα Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τη Σοφία Νικολάου, τον Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Κώστα Παπαθανασίου, καθώς και όλους τους Γενικούς Γραμματείς της Κυβέρνησης με τους οποίους συνεργάστηκα αρμονικά για την υλοποίηση των στόχων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης. Κύριε Αρχηγέ, στο πρόσωπό σας ευχαριστώ συνολικά τις Φυσικές Ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ και αυτούς που δεν Υπηρετούν σήμερα στο Σώμα, για τη συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Επιτρέψτε μου, με την ελπίδα ότι ανταποκρίθηκα στη θεσμικά ηθική μου υποχρέωση για σεβασμό της Ηγεσίας της Αστυνομίας ως προερχόμενος από τα σπλάχνα της. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων του ένστολου και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ όλους τους άμεσους συνεργάτες μου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης για την αμέριστη υποστήριξή τους, που χωρίς τη καταλυτική συνδρομή τους τίποτα δεν θα ήταν σίγουρα επιτεύξιμο. Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς, αγαπητές και αγαπητοί συνάδερφοι για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με τις οποίες με περιβάλατε για όσο χρόνο συνεργαστήκαμε. Σας καλώ να συνεχίσετε αδιάκοπα να υπηρετείτε τον άνθρωπο και την κοινωνία. Τελειώνοντας, εύχομαι όλοι όσοι βρεθούν στη θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα, να νιώσουν την πληρότητα που αισθάνομαι εγώ αυτή τη στιγμή, πληρότητα τόσο για την αίσθηση της προσφοράς μου στην Ελληνική Αστυνομία και έμμεσα στην κοινωνία, όσο και για όλες τις συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης που δέχομαι από τα μέλη της μεγάλης αστυνομικής οικογένειας από όλη την Ελλάδα. Κύριε Γενικέ Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, επίτιμε Αρχηγέ, Στρατηγέ Μιχάλη Καραμαλάκη, σου εύχομαι ολόψυχα υγεία, επιτυχία στο έργο σου και καλοτυχία στη ζωή.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια