Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κ. Τασούλας : Αξίζει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της Εξεταστικής – Μπορεί να μας εκπλήξουν






«Εφόσον ο στόχος της εξεταστικής είναι διπλός, να δούμε δηλαδή τι συνέβη και πώς συνέβη αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη – αλλά και πώς παρόμοια φαινόμενα θα αποφύγουμε να επαναλαμβάνονται στο μέλλον – αξίζει τον κόπο να περιμένουμε τα αποτελέσματα που μπορεί να μας εκπλήξουν», δήλωσε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ίδιος μιλά ελεύθερα στο κινητό του, αφού είπε ότι μιλά ελεύθερα, ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι «από ένα σημείο και μετά, αυτή η αίσθηση ότι οι πάντες παρακολουθούνται, έχει και ένα στοιχείο απονομής στον εαυτό μας της σημασίας κάποιου ο οποίος αξίζει να παρακολουθηθεί».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι απ’ότι φαίνεται κάποιοι βουλευτές δεν άφησαν τα κινητά τους έξω από την αίθουσα συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «για να διορθώσουμε την παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας δεν χρειάζεται να παραβιάσουμε άλλα απόρρητα τα οποία ισχύουν» και υπενθύμισε ότι ποτέ κανείς δεν ζήτησε να αλλάξουν τα άρθρα του κανονισμού που αφορούν τον κοινοβουλευτικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών «γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι η ΕΥΠ δεν είναι μόνο αυτή που έκανε το μεγάλο λάθος να παρακολουθήσει τον κ. Ανδρουλάκη αλλά είναι και αυτή που απέτρεψε πολλά προβλήματα με την Τουρκία στον Έβρο και είναι αυτή που έχει αποτρέψει πάρα πολλά που δεν θα τα μάθουμε ποτέ. Και δεν πειράζει που δεν θα τα μάθουμε ποτέ. Αρκεί να τα αποτρέπει», τόνισε.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ο κ. Τασούλας είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό που έχει σημασία να καταλάβουμε πολύ περισσότερο από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, είναι ότι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών, απαιτεί να βγει μια κυβέρνηση που θα παίρνει γρήγορες και σωστές αποφάσεις. Και αυτό δεν μπορεί να γίνεται με όρους γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας. Πρέπει να γίνεται με όρους ταχύτητας και αποφασιστικότητας».

«Το εκλογικό σώμα μπορεί να ψηφίσει ό,τι θέλει, αλλά νομίζω ότι αυτό που θέλει πρέπει να έχει παρονομαστή ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα που έρχονται καταπάνω μας», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Πηγή: www.ertnews.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια