Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πως η ΕΚΑΜ έσωσε τη ζωή του Αλβανού κακοποιού στην Πανεπιστημιούπολη


Ένα βήμα πριν τον θάνατο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο σκληρός κακοποιός που δέχτηκε τους πυροβολισμούς της ανθυπαστυνόμου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Οι σφαίρες βρήκαν τον 30χρονο στο πόδι αλλά και στον θώρακα με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να αρχίσει να χάνει αίμα. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε αμέσως αλλά τα λεπτά ήταν κρίσιμα για την ζωή του.

Τότε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, επενέβησαν οι άντρες της ΕΚΑΜ που ήταν ήδη μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Όπως ήταν ξαπλωμένος και αιμόφυρτος, εφήρμοσαν την μέθοδο «τουρνικέ» (tourniquet) με σκοπό να σταματήσουν το αίμα που έτρεχε και έτσι να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο μέχρι να έρθουν στο σημείο οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

«Είναι μια από τις εκπαιδεύσεις που έχουν κάνει οι αστυνομικοί που δουλεύουν στο «πεδίο» και είναι πιθανό να την εφαρμόσουν είτε σε κάποιον πολίτη είτε σε κάποιον συνάδελφο τους που έχει τραυματιστεί» λέει αστυνομικός που έχει χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη μέθοδο.

Πώς λειτουργεί όμως το tourniquet;

«Το πρώτο βήμα είναι να βρεθεί το σημείο της αιμορραγίας. Στη συνέχεια, πρέπει να ασκηθεί πίεση στο τραύμα για να ελεγχθεί η αιμορραγία και πρέπει να εφαρμοστεί σε γυμνό δέρμα. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά οδυνηρή, αλλά θα σώσει τη ζωή του τραυματία καθώς σταματά το αίμα» εξηγεί ο αστυνομικός.

Ο 30χρονος Αλβανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παραμένει φρουρούμενος και έτσι θα είναι ο μοναδικός από τους συλληφθέντες που δεν θα οδηγηθεί τις απογευματινές ώρες στον εισαγγελέα για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Αντίθετα, την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσει ο αδελφός του και η αδελφή του όπως επίσης και η νεαρή δόκιμος αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών όταν κατά την διάρκεια της έρευνας τους κατάλαβαν ότι είχαν… εσωτερική διαρροή δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

«Η νεαρή που υπηρετούσε στο ΑΤ Ζωγράφου φέρεται να διατηρεί σχέση με έναν από τους πιο καλούς φίλους του 30χρονου Αλβανού και έδινε πληροφορίες για το πότε θα κάναμε κάποια έφοδο μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου όπου οι καταγγελίες του φοιτητών έκαναν λόγο για παραβατικές συμπεριφορές» περιγράφει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Πηγή: zougla.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια