Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Από Αστυνομικός παρκαδόρος ….


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:



Πρόσφατα έζησα την χαρα την ευτυχία, την υπερηφάνεια και την απόγνωση στην οικογένεια ενός συναδέλφου μάς.

Μετά από κόπους ετων ο γιος ενός ζευγαριού συναδέλφων με τρία παιδία εισηλθε μετα από πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η χαρά ηταν απερίγραπτη…

Ένα μόλις μήνα μετα στην ιδια οικογένεια τα οικονομικά προβλήματα ανυπέρβλητα. Η οικογένεια υποχρεώθηκε να κανει όλα τα απαραίτητα για το παιδί της, το κόστος διαβίωσης του ως φοιτητής με μια συντηρητική εκτίμηση θα φτάνει τα 900€το μήνα.

Αν υπολογίσει λοιπόν κανεις τα εξι χρόνια σπουδών και τις ανάγκες και των άλλων παιδιών του ζευγαριού τα 2500€ από τους μισθούς της οικογενείας εναι αδύνατο να καλύψουν φροντιστήρια ενοίκιο και έξοδα διαβίωσης της οικογένειας.

Αν σκεφτεί κανεις ότι η οικογένεια αυτή λόγο του ότι δηλώνει όλα τα εισοδήματα της στην εφορεία (ως δημόσιοι υπάλληλοι) αποκλείετε σχεδόν από το συνολο των επιδομάτων στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αποτέλεσμα ο πατέρας να επιλέξει να δουλέψει ως παρκαδόρος! Και μάλιστα παράνομα γιατί στους αστυνομικούς δεν επιτρέπεται η άσκηση δευτέρου επαγγέλματος εκτος και αν είσαι διαιτητής ..

Δυο σκέψεις μου δημιούργησε αυτό το περιστατικό, θαυμασμό για τον Έλληνα πατέρα-Αστυνομικό που επέλεξε με κεθε πρόσφορο μέσο να στηρίξει την οικογένεια του δουλεύουντας σε δεύτερη δουλειά’ αλλα και οργή και θλίψη για την καταντια που εχει περιέλθει το αστυνομικό προσωπικό.

Αν καμαρώνετε με αυτή την κατάσταση δεν εχω λογια…








Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ δεν καμαρώνουν αλλά σίγουρα δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Η πραγματικότητα είναι ακριβώς όπως περιγράφετε στο κείμενο.
Κανένα επίδομα, κανένα βοήθημα, κανένα πρόγραμμα, κανένα pass, κανένα voucher , δεν έτυχε εφαρμογής σε πολλές οικογένειες αστυνομικών.
Αλλά μην ξεχνάμε….. δεν τους ενδιαφέρει….
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαιτητές και κλαρινίστες ψαξτε να δείτε πόσους κλαρινίστες εχει η ελάς και δεν τους ακουμπάει κανεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό που κατακρίνω ως δεύτερη δουλειά είναι οι φυλάξεις! Δεν μπορεί να δουλεύεις στην οπκε και στο ΤΑ και να ασχολείσαι αποκλειστικά με φυλάξεις, ακόμη κ εν ώρα υπηρεσίας... Όλοι τα ξέρουν κ δεν μιλάει κανείς. Επαρχία...