Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πιτσιόρλας: Ο Ρουμπάτης παραδέχθηκε ότι με παρακολουθούσε άμεσα η ΕΥΠ -Με συκοφαντεί, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη

Πιτσιόρλας: Ο Ρουμπάτης παραδέχτηκε ότι με παρακολουθούσε  Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη


Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μετά τη «βόμβα» του Γ. Ρουμπάτη στην Εξεταστική ότι παρακολουθείτο από την ΕΥΠ.

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για τη δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ-παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθησή μου και, χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη, προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Βόμβα Ρουμπάτη: Παρακολουθούσα Πιτσιόρλα, είχα ενημερώσει τον Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης καταθέτοντας στην Εξεταστική, είχε προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραδοχή πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα

Οπως είπε ο κ. Ρουμπάτης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα επειδή, όπως είπε, διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε εταιρεία ξένων συμφερόντων, στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος.

Ο κ. Ρουμπάτης, προκειμένου να τεκμηριώσει τους λόγους που καθιστούσαν τότε αναγκαία την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής χάρτες τής υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ. ακτογραμμή -πρόκειται μάλλον για τη Ζάκυνθο), ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση, μιλώντας του για τεχνοκράτη, ο οποίος του ζήτησε να συνεχίσει την παρακολούθηση (η οποία τελικά διεκόπη με την υπουργοποίηση του κ. Πιτσιόρλα).

Ο κ. Πιτσιόρλας έγινε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στις 5/11/2016, ωστόσο η παρακολούθησή του συνεχίστηκε «από αβλεψία» των Υπηρεσιών κατά ένα μέρος του τελευταίου διμήνου (Νοέμβριος-Δεκέμβριος), κατά το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.
Δήλωση του Γιάννη Ρουμπάτη

Σε δήλωσή του, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης αναφέρει:

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι ''με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα''.

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και, αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο. 

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεσή μου αναφέρθηκα σε ''Συριακά Κεφάλαια'' που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο. Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης, η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένο στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».
Βουλευτές ΝΔ: Οσμή σκανδάλου, βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως ο Στέργιος Πιτσιόρλας διετέλεσε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και ορίστηκε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου παρέμεινε έως τον Αύγουστο του 2018. Όπως αναφέρουν πηγές, εξακολουθούσε να διατηρεί την απόλυτη εμπιστοσύνη του τότε πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα τον αναβάθμισε, δίνοντάς του τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας.

Βουλευτές της ΝΔ, πάντως, έκαναν λόγο για σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Όπως ανέφεραν, φαντάζει αδιανόητο ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να διαπραγματεύεται την πώληση τριών ελληνικών νησιών, έκτασης 15.000 στρεμμάτων, σε εταιρεία αλλοδαπών συμφερόντων που ο ίδιος φέρεται να ήταν διαχειριστής και να μην «ιδρώνει» το αυτί του Αλέξη Τσίπρα μόλις του γνωστοποιείται το σκάνδαλο.

«Δεν πρόκειται απλά για οσμή σκανδάλου, αλλά για βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζουν.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/pitsiorlas-roympatis-parakoloythoyse-eyp-dikaiosyni">Πιτσιόρλας: Ο Ρουμπάτης παραδέχθηκε ότι με παρακολουθούσε άμεσα η ΕΥΠ -Με συκοφαντεί, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη

Πηγή: www.iefimerida.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια