Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την ώρα που τα Εξάρχεια «καίγονταν» η ΕΛ.ΑΣ ήταν... «μουγγή»


«Μουγγό» για μια ακόμα φορά την ώρα της «μάχης» έμεινε το Κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα αστυνομικών που επιχειρούσαν.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, η νέα περίπτωση… «αφωνίας» των ασυρμάτων σημειώθηκε, όχι μια οποιαδήποτε μέρα, αλλά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής την ώρα που στην περιοχή των Εξαρχείων γίνονταν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που αντιδρούν στην κατασκευή του μετρό. Μάλιστα, το περίφημο ψηφιακό σύστημα Sepura δεν κατέρρευσε μια φορά και για μικρό χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει συχνά – πυκνά αλλά για πολλές ώρες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων οι οποίοι διαφωνούν με την κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Κάποια στιγμή, μια μικρή ομάδα θέλησε να κατευθυνθεί μέχρι την πλατεία Εξαρχείων όπου γίνονται έργα. Δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια στα γύρω στενά. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ σήμανε συναγερμός καθώς έπρεπε να δοθούν συγκεκριμένες εντολές από τους επικεφαλής. Μάταια.. Το πρώτο «καμπανάκι» χτύπησε γύρω στις 11 το βράδυ και οι επικοινωνίες διεκόπησαν για περίπου 15 λεπτά. «Συνηθισμένο το βουνό στα χιονιά», όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, και μετά τις απαραίτητες ενέργειες το Sepura επανήλθε. Ήταν όμως για λίγο… Γύρω στις 11 και μισή το βράδυ το ψηφιακό σύστημα έπαθε νέο μπλακ άουτ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ να μην ακούν το παραμικρό. Όσο για τους συνάδελφους τους από τα ΜΑΤ, χρησιμοποιούν και το… πανάρχαιο αναλογικό σύστημα ασυρμάτων το οποίο βεβαίως μπορεί να το ακούει οποιοσδήποτε και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις των διμοιριών. Η ώρα περνούσε και παρά τις προσπάθειες που έγιναν οι ψηφιακές επικοινωνίες δεν επανήλθαν ενώ την ίδια ώρα η ένταση στην περιοχή ολοένα και απλωνόταν στα στενά.

Οι επικεφαλής της ΓΑΔΑ κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να στηρίζονται στο SEPURA και προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους όπως μπορούσαν. Είτε με το αναλογικό σύστημα είτε με το… τηλέφωνο δίνοντας εντολές στα κινητά των αξιωματικών που επιχειρούσαν στην περιοχή. Τελικά, η ψηφιακή κανονικότητα και επικοινωνία επανήλθε τις πρώτες πρωινός ώρες. «Η κατάσταση με τις επικοινωνίες είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα και κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται σοβαρά, μέχρι την ημέρα που κάτι κακό θα συμβεί και όλοι θα σπεύδουν να βγάλουν από πάνω τους την ευθύνη» λέει αστυνομικός με πολλά χρόνια εμπειρίας. Πάντως, στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο που λέει ότι «δεν φταίει το σύστημα επικοινωνιών αλλά ότι κάποιοι έχουν βάλει συσκευή παρεμβολών κοντά στο κτήριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας ώστε να μην μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα οι επικοινωνίες».


Πηγή: zougla.gr








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τα ποντίκια στη ΓΑΔΑ φάγανε τα καλώδια...όλοι το ξέρουν αυτό...