Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Λέσβου για τις μηδενικές μεταθέσεις


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η απόφαση του Συμβουλίου Κατωτέρων Α.Ε.Α. να μην προκηρύξει θέσεις για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους 2022 όχι μόνο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του κατοχυρωμένου δικαιώματος μετάθεσης του αστυνομικού προσωπικού, αλλά δυστυχώς καταδεικνύει και την αδυναμία της Ηγεσίας μας να αντιληφθεί την επικρατούσα κατάσταση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας μας. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και οι εξαγγελίες για μία σύγχρονη Αστυνομία, συνεπή στις απαιτήσεις της κοινωνίας, αποδεικνύεται δυστυχώς πως ήταν μόνο λόγια και επικοινωνιακά τρικ, καθώς η πρωτοφανής απόφαση της μη ενίσχυσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας, τη στιγμή μάλιστα που ιδρύονται συνεχώς νέες Αστυνομικές Υπηρεσίες, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης και ο κίνδυνος μη ανταπόκρισής μας στις συνεχώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες είναι πιο ορατός από ποτέ.

Η στελέχωση των νεοϊδρυθέντων Αστυνομικών Τμημάτων Πολιχνίτου και Ερεσού – Αντίσσης που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από το υφιστάμενο προσωπικό της Διευθύνσεώς μας όπως αποδείχθηκε ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής των προθέσεων της Ηγεσίας μας. Παρά τις αντιδράσεις τόσο της Ένωσής μας όσο και της Ομοσπονδίας και την έγκαιρη ενημέρωση της Ηγεσίας μας για τους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια απόφαση, δυστυχώς δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πληθώρα προβλημάτων σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διευθύνσεώς μας. Και ενώ αναμέναμε ως «μάνα εξ ουρανού» την ενίσχυσή μας μέσω των έκτακτων μεταθέσεων, ένεκα μάλιστα και της επερχόμενης συνταξιοδότησης αρκετών συναδέλφων μας, ήρθε το απόλυτο μηδέν.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου ζητάει από την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία το αυτονόητο, να αφουγκραστεί την αγωνία και την ανησυχία των χιλιάδων εργαζόμενων αστυνομικών, όπως αυτή εκφράζεται μέσω των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων και της Ομοσπονδίας μας, για τη δημιουργία ενός υγιούς επαγγελματικού πλαισίου ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να εργάζονται για την εκπλήρωση της δύσκολης αποστολής τους, καθώς και να διαφυλάξει το αδιάβλητο σύστημα μεταθέσεων μέσω μοριοδότησης, απομακρύνοντας κάθε σκιά που παραπέμπει σε πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος.


 

   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                    Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας                     

             ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος                                                         ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιος

 

 











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια