Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θ. Κουκάκης: Η αντικατάσταση Τσουβάλα συνδέεται με τις υποκλοπές και τους Δημητριάδη - Κοντολέων


Δύο αλλαγές γενικών γραμματέων υπουργείων ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι πρόκειται για θέσεις στις οποίες κλείνει επιτυχώς ένας κύκλος υπηρεσίας.

Τη θέση θέση του γενικού γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο Αποστόλης Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Η χρονική συγκυρία των αλλαγών δεν φαίνεται να είναι άσχετη με το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αναφέρει και ένα από τα θύματα των παρακολουθήσεων αυτών, ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης:

Την ίδια ώρα βοούν διάδρομοι και κλειστές πόρτες με σχόλια περί του τι γνώριζε ο γενικός γραμματέας του ΠΡΟΠΟ για τις εταιρείες που συνδέονται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης και τις δουλειές με το υπουργείο, εταιρείες που αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος ελέγχεται δικαστικά για την τραγωδία στο Μάτι, είναι ένας εκ των πλέον ευνοούμενων του Μαξίμου καθώς αν και είχε επί της ουσίας αποπεμφθεί, μέσω αποστρατείας, από αρχηγός της ΕΛΑΣ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στη νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα του ΠΡΟΠΟ.


Πηγή: left.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια