Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σφοδρή αντίδραση της ΠΟΑΣΥ για τις μηδενικές μεταθέσεις


''Με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» απαγόρευσαν τις μεταθέσεις''


Τη στιγμή που η διάχυτη αγωνία και αγανάκτηση των αστυνομικών σε όλη τη χώρα χτυπά «κόκκινο» - για τους γνωστούς λόγους που μας ανάγκασαν μόλις την περασμένη εβδομάδα να προβούμε σε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη - το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποκαλύπτεται σήμερα ότι ούτε το μήνυμα έλαβε, ούτε καλλιεργεί ελπίδες για αλλαγή της κατάστασης, όντας δυστυχώς μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού.

Το μαύρο σκοτάδι που πνίγει την ελπίδα για βελτίωση της υπηρεσιακής και οικογενειακής ζωής χιλιάδων αστυνομικών, κάλυψε σήμερα τη συνεδρίαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων, το οποίο αποφάσισε να μην εγκρίνει αιτήματα των β’ τακτικών μεταθέσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, υποκύπτοντας (;) ενδεχομένως σε εξωθεσμικές νουθεσίες και παρεμβάσεις του Αρχηγείου και του Υπουργείου. Η εντολή εισακούστηκε! «Καμία μετάθεση»… Και το χειρότερο; Επιχείρησαν να αποκρύψουν το ανοσιούργημα των αποφάσεών τους!

Έως εδώ!

Ας συνειδητοποιήσουν, λοιπόν, ότι η Αστυνομία δεν είναι βιλαέτι τους, δεν τους ανήκει προσωπικά και γι΄αυτό με κάθε κόστος θα μας βρουν απέναντι. Η Αστυνομία θα σταθεί όρθια σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα παλέψουμε και για το δίκιο μας, αλλά και γιατί η κοινωνία στηρίζει μια δημοκρατική αστυνομία.

Ας γνωρίζουν ότι αρνούμαστε να δικαιολογήσουμε μια απαράδεκτη, συνεχιζόμενη διαδικασία εκμετάλλευσης χιλιάδων συναδελφισσών και συναδέλφων μας σε όλη την χώρα, όταν πεισματικά και βιάζοντας κάθε λογική σκέψη, αποφασίζουν να μην καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις. Αντιθέτως, δικαιούμαστε να καταγγείλουμε ότι ανακοινώθηκε η ίδρυση νέων Γραφείων αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης πρόβλεψη για τη στελέχωσή τους… Το γεγονός ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν προκήρυξαν καμιά θέση σε οποιονδήποτε νομό, παρόλο που οι περισσότεροι έχουν κενές οργανικές θέσεις, γεννά περαιτέρω εύλογα ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Θα απαντήσετε Κύριοι στο αστυνομικό προσωπικό:

-Για ποιο λόγο η υπηρεσιακή πλειοψηφία αποφάσισε να μην ενισχύσει τις Διευθύνσεις μέσω της διαδικασίας των μεταθέσεων;

-Για ποιο λόγο η υπηρεσιακή πλειοψηφία αποφάσισε να ακυρώσει επί της ουσίας τον μοναδικό αδιάβλητο τρόπο μεταθέσεων-την κατάκτηση της Ομοσπονδίας μας- και την ίδια στιγμή να εγκρίνει αποσπάσεις σε νομούς, σπαταλώντας επιπλέον δαπάνες;

-Για ποιο λόγο η υπηρεσιακή πλειοψηφία αποφάσισε να παραβεί το άρθρο 14 του Π.Δ. 100/2003 στο οποίο αναφέρεται ότι για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, λαμβάνονται υπ’ όψιν και οι αιτήσεις ακυρώσεων μεταθέσεων από τις τακτικές μεταθέσεις, ενώ γνωρίζει ότι σε αρκετές Διευθύνσεις υπήρξαν ακυρώσεις;

-Για ποιο λόγο, ενώ η διοίκηση αποφάσισε την ίδρυση νέων Υπηρεσιών δεν μετέθεσε από τον Πίνακα των μορίων τον ίδιο αριθμό αστυνομικών;

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ξανά ότι κάποιοι ακολουθούν την πεπατημένη και τον ολισθηρό δρόμο των εύκολων αποφάσεων για λόγους επικοινωνίας και όχι αποτελεσματικής λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών. Αντί να εργαστούν για τον εξορθολογισμό της απασχόλησης του αστυνομικού προσωπικού, απαλλάσσοντάς το από κάθε είδους «πάρεργα», αχρείαστες υπηρεσίες «συνοδείας», φύλαξης «στόχων» κλπ, συμπεριφέρονται με φοβικά σύνδρομα, μη τολμώντας να συγκρουστούν με τα κακώς κείμενα και να λειτουργήσουν, ως επιτάσσει το υπηρεσιακό καθήκον και το δημόσιο συμφέρον. Διότι, τι άλλο πρέπει να υποθέσουμε, όταν αγνοούν τις καταγγελίες μας για τις σκανδαλώδεις χρόνιες αποσπάσεις σε επίπεδο περιφέρειας, που πρέπει να σταματήσουν άμεσα, είτε με δαπάνες είτε χωρίς δαπάνες του δημοσίου; Επιπροσθέτως δε, όταν από τη μια επικαλούνται την υποστελέχωση της ΓΑΔΑ σε σύγκριση με την εγκληματικότητα εντός κι εκτός Αττικής, και από την άλλη με λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να μην εγκρίνουν μετακινήσεις αστυνομικών που επιθυμούν μετάθεση στη ΓΑΔΑ από την επαρχία;

Προειδοποιούμε ότι σε τέτοια «παιγνίδια» δεν θα συμμετάσχουμε!

Η Ομοσπονδία ακούει τον Αστυνομικό και παραμένει σταθερά δίπλα του.

Για τους λόγους αυτούς, ο εκπρόσωπός μας στο Kατώτερο συμβούλιο μεταθέσεων, αποχώρησε από αυτό, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις που θίγουν το αστυνομικό προσωπικό και υπονομεύουν τη θεσμική λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ενώ επιφυλάχθηκε παντός νομίμου δικαιώματός του, ως νόμιμος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και μέλος, με δικαίωμα ψήφου, στο ως άνω συμβούλιο.

Οψόμεθα!

Υ.Γ.: Το καλύτερο όπλο στο κυνήγι της ψήφου είναι η αλήθεια Κύριοι.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος




Πηγή:








Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά μας κάνουν όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ η ΠΟΑΣΥ ήταν λαλιστατη, τώρα βλέπετε κυβερνάει το κόμμα μας, με δηλώσεις και αντιδράσεις μαϊμού έχεις αυτά τα αποτελέσματα, ας προσέχατε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σφοδρή αντίδραση με χαρτοπολεμο δε γίνεται. Συνδικαλισμό για κλάματα. Το συνταγματικό δικαίωμα της μετάθεσης, στην πράξη έχει καταργηθεί. ΔΙΚΑΣΤΙΚΆ η μόνη διέξοδος. Θα πρεπε να ντρέπονται όλοι οι συνδικαλιστές. Όλοι. Τσιμουδιά και σπίτια σας Κοντεύω 50χρ και επειδή είμαι απ τα Τρίκαλα θα σαπισω στην Αθήνα. Ντροπή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΝΔ μας αγαπάει αφού...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια για άλλη μια επιβράβευση των αστυνομικών.
Βέβαια όσο υπάρχει το «συστημα» των αποσπάσεων κάποιοι δεν προβληματίζονται γιατί υπηρετούν στον τόπο τους καλύπτοντας «επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες» που δεν μπορεί κανεις άλλος εντός νόμου να καλύψει.
Με το πέρασμα του καιρού κ την παγίωση των αποσπάσεων ήρθε τελικά η αποσάρθρωση του συστηματος των μεταθεσεων.
Άραγε όλα αυτά κ το χρήμα που σπαταλάτε δεν αποτελούν αντικείμενο έρευνας κάποιας υπηρεσίας ή μόνο όπου έχει φωτοτυπίες επιλαμβάνονται!!!!
Αλλά που να βρεις το δίκιο σου…….αλλά εποχές!!!