Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθωώθηκε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορήθηκε για δωροληψία


Ενοχος ένας επιχειρηματίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αθώα η σύζυγός του κι ένας λογιστής

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση για πράξη αντικείμενη στα καθήκοντα του υπαλλήλου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και αθώος για δωροδοκία ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3ετή αναστολή ενώ αθώα κρίθηκε για την ίδια πράξη η σύζυγός του και ένας λογιστής κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην ανωτέρω πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο αξιωματικός είχε κατηγορηθεί για το ό,τι εντός του χρονικού διαστήματος από τις αρχές έως τα μέσα περίπου του μηνός Μαΐου του έτους 2014, έλαβε από τον δεύτερο κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό των 500 € προκειμένου, αφενός μεν να απόσχει από κάθε είδους ελέγχους και κυρίως για υγειονομικές παραβάσεις και διενέργεια τυχερών παιγνίων στο κατάστημα ιδιοκτησίας της αλλοδαπής συζύγου του αφετέρου, δε, να τον ενημερώνει για επιχειρήσεις ελέγχων.

Κατηγορήθηκε ακόμη για το ό,τι ο ίδιος ημεδαπός τού πρόσφερε από τις αρχές έως τα μέσα περίπου του μηνός Ιουλίου του έτους 2014, το χρηματικό ποσό των 300 €, και κατά το χρονικό διάστημα των μηνών Αυγούστου έως και Οκτωβρίου του έτους 2014 το χρηματικό ποσό των 250 € εβδομαδιαίως.

Οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν και από την χθεσινή ακροαματική διαδικασία.

Ο δεύτερος και η τρίτη φέρονται να νομιμοποίησαν έσοδα προερχόμενα από εγκληματική δραστηριότητα. Τους αποδίδεται ότι αποκόμισαν παράνομα ωφελήματα συνολικού ύψους 39.918,54 ευρώ από τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω παιγνιομηχανημάτων και 
διαδικτύου.

Ακολούθως, φέρονται μέρος τής ως άνω περιουσίας και δη ποσό 25.000,00 ευρώ να κατέβαλαν για την αγορά ακινήτου στην Καλλιθέα Αττικής και με σκοπό να αποκρύψουν την αληθινή προέλευση της υπολειπόμενης περιουσίας τους ποσού 14.918,54 ευρώ, να προέβησαν στις 27 Ιουλίου 2015 στην αγορά 24 κερδισμένων δελτίων του τυχερού παιγνίου “ΣΤΟΙΧΗΜΑ” και δύο (κερδισμένων δελτίων του τυχερού παιγνίου “ΚΙΝΟ”).

Ο λογιστής κατηγορήθηκε για το ό,τι υπέβαλε ηλεκτρονικά στο όνομα της τρίτης δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2014 στην οποία συμπεριέλαβε στον κωδικό 781 το συνολικό ποσό των 14.918,54 ευρώ, το οποίο προήλθε δήθεν από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται ότι από την πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του αξιωματικού της ΕΛΑΣ, δεν προέκυψε ούτε μία με τον συγκεκριμένο ιδιώτη.

Ο αξιωματικός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έλαβε οποιοδήποτε «δώρο» από τον μάρτυρα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία σε χρόνο μετά τον 
«χρηματισμό», που καταγγέλθηκε σε βάρος του.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Νικήτας Μπόλκας.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 
Πηγή: dimokratiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια