Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθησαν πορτοφολάδες στη Μύκονο


Εξαρθρώθηκε χθες, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, σπείρα που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από τουρίστες και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 24, 43 και 48 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους ηλικίας 30 και 41, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας (συμμορίας) και διάπραξη κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία με συγκεκριμένη δομή, αποτελούμενη από δύο υποομάδες, στην οποία ηγετική θέση κατείχε η 43χρονη συλληφθείσα, με διακριτούς ρόλους (κλέφτη, υποστηρικτή, μεταφορέα) και προέβαιναν σε αφαίρεση πορτοφολιών, χρημάτων και τραπεζικών καρτών από πολίτες που συνωστίζονταν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, έχοντας σκοπό την εξασφάλιση παράνομου βιοπορισμού για το σύνολο των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Από τη μελέτη και ανάλυση της εγκληματικής τους συμπεριφοράς, της μεθοδολογίας και του τρόπου δράσης τους, έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις κλοπών, από τις οποίες πέντε διέπραξαν χθες το πρωί και τις υπόλοιπες το χρονικό διάστημα από 13 έως 19 Ιουλίου 2022.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 625 ευρώ και 225 δολαρίων Η.Π.Α..

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια