Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρεμιέρα της πανεπιστημιακής αστυνομίας σήμερα στην πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ



Πρεμιέρα κάνει σήμερα (5/9) η Πανεπιστημιακή Αστυνομία στις εγκαταστάσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην Πανεπιστημιούπολη.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η Αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου».

Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την Αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Π.χ. εάν κάπου τοποθετηθούν τουρνικέ σε κλειστό χώρο η αστυνομία θα πρέπει να αναλάβει τη φύλαξη του χώρου.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει αυτό τον θεσμό όχι για να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά για να επιλύσει προβλήματα.

Σημειώνεται ότι τα άτομα που στελεχώνουν την Πανεπιστημιακή αστυνομία, είναι όλοι τους πτυχιούχοι πανεπιστημίου και αρκετοί από αυτούς θα βρεθούν στους χώρους που ήταν φοιτητές.


Επικεφαλής της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επισκέφθηκαν χώρους των τεσσάρων πανεπιστημίων και όπως σημειώνουν υπάρχει κλίμα θετικής συνεργασίας.

Αστυνομικές πηγές καλούν τα κόμματα τις αντιπολίτευσης «να αφήσουν υστερικές αντιπολιτευτικές κραυγές και να συνδράμουν με υπευθυνότητα».





Πηγή: lawandorder.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η φάπα θα πάει σύννεφο λέμε.