Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άνοιξε η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μέχρι πότε λειτουργεί η πλατφόρμα

Φοιτητικό επίδομα: Από την Τρίτη 6/9 στις 10.00 π.μ μέχρι και την Πέμπτη 8/9 του 2022 στις 00.00 μ.μ θα λειτουργήσει η πλατφόρμα που αφορά το στεγαστικό επίδομα για τους φοιτητές. https://stegastiko.minedu.gov.gr.



Όσοι δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα και δεν έχουν υποβάλει αίτηση μπορούν μέχρι την Τρίτη 6/9, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022. Για την είσοδο στην ηλεκτορνική εφαρμογή, θα χρειαστούν οι αιτούντες να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη, και τον κωδικό, που τους δόθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.
Η εγκύκλιος για το φοιτητικό επίδομα αναφέρει μεταξύ άλλων:
Τη Διαδικασία υποβολής της αίτησης

1) Ο δικαιούχος του επιδόματος υποβάλλει την άιτηση, δηλαδή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), το άτομο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής. Στην περίπτωηση που οι γονείς είναι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει, ο δικαιούχος είναι ο γονέας τον οποίος βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.



Οι εξαιρέσεις που δικαιούχος είναι ο ίδιος ο φοιτητής:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή
β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή
γ) είναι πάνω από 25 ετών ή
δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).


2) Όσον αφορά την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username), και τον κωδικό (password), που τους δόθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Για την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης θα χρειαστεί δήλωση συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Για τον φοιτητικό επίδομα ο αιτών πρέπει να συμπληρώσει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία, τα εξής στοιχεία:

α) τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή,


β) εάν δικαιούχος είναι ο γονέας, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του έτερου γονέα. Σε περιπτώσεις διαζευγμένων, θανόντων ή άγαμων γονέων, το αντίστοιχο πεδίο παραμένει κενό. Εάν δικαιούχος είναι ο φοιτητής δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου (εάν υφίσταται).




γ) τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου,

δ) τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).

2. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ο φοιτητής δεν έχει Ακαδημαϊκή Ταυτότητα σε ισχύ, τότε υποβάλλει αίτηση χορήγησης του επιδόματος, αφού προηγουμένως αιτηθεί και παραλάβει την Ακαδημαϊκή του Ταυτότητα. Αν η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα έχει ακυρωθεί λόγω λήξης της φοιτητικής ιδιότητας (περάτωση σπουδών, διακοπή φοίτησης κ.λ.π.) τότε λαμβάνονται υπόψη στοιχεία της τελευταίας ακυρωμένης Ακαδημαϊκής του Ταυτότητας και ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Ιδρύματος βεβαιώνει κατά την επιβεβαίωση του ακαδημαϊκού κριτηρίου ότι ο φοιτητής είχε τη φοιτητική ιδιότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Ξεκαθαρίζεται ότι όσοι φοιτητές – υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίο έχουν δηλώσει ότι οι γονείς τους είναι κάτοικοι του εξωτερικού, και δεν έχουν ΑΜΚΑ, μπορούν να κάνουν την αίτηση με τον αριθμό της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ).

Σε περίπτωση που ο υπόχρεος φορολογικής δήλωσης δικαιούχος γονέας απεβίωσε μετά τη λήξη του φορολογικού έτους 2021 και ο φοιτητής – παιδί του – υπαγόταν σε εκείνον ως προστατευόμενο μέλος, τότε ο/η σύζυγός του θανόντος θα πρέπει να υποβάλει οριστικά την αίτησή του μέσα στο χρονικό περιθώριο.

Έπειτα, προσκομίζει στην αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το Ίδρυμα, αφού επιβεβαιώσει ότι ο δικαιούχος ανήκει σε αυτή την κατηγορία, προωθεί τον μοναδικό αριθμό υποβολής αίτησης μέσω e-mail: stegastiko@minedu.gov.gr στη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης, αναφέροντας τη σχετική αιτιολογία.


Πηγή: debater.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια