Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θήβα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο Πυρί - Συνελήφθησαν τρία άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας


Με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη συγκεκριμένων ατόμων - δραστών εγκληματικών πράξεων, την πρόληψη και αποτροπή έκνομων ενεργειών, καθώς και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας εν γένει, έλαβε χώρα εξειδικευμένη - εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, εντός του γενικότερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, χθες Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί, από ώρες 06:20 έως 12:00, σε οικισμό περιοχής της Θήβας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης :ελέγχθησαν (59) άτομα,

προσήχθησαν (12) άτομα,
συνελήφθησαν (4) άτομα,
ερευνήθηκαν (9) οικίες,
ελέγχθηκαν - ερευνήθηκαν (8) οχήματα,
βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
ακινητοποιήθηκαν (2) οχήματα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:Τρείς (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις που έλαβαν χώρα μεσημβρινές ώρες της 15-09-2022, εντός του Οικισμού.
Ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θηβών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή περιορισμού (8) ετών σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, για σύσταση συμμορίας, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απλή σωματική βλάβη και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, πράξεις που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 26-10-2019 έως 17-01-2020, στην ευρύτερη περιοχή πλησίον του Οικισμού .

Ένας εκ των συλληφθέντων και (4) ακόμη συνεργοί του ταυτοποιήθηκαν, καθώς όπως έχει προκύψει προανακριτικά από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενέχονται στη διάπραξη κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ημεδαπής, η οποία έλαβε χώρα την 15-09-2022 σε περιοχή της Θήβας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί της Διμοιρίας Υποστήριξης, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, μία Ο.Π.Κ.Ε. και μία Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από δύο Ο.Π.Κ.Ε. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας και Φθιώτιδας αντίστοιχα, τη Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, μετά του συνοδού του. Τις αστυνομικές δυνάμεις συνέδραμε δικαστικός λειτουργός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την έρευνα και την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Επιχειρήσεις αυτού του είδους και τύπου, θα συνεχιστούν με κύριο γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Περιφέρειάς μας, καθώς επίσης την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας .







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια