Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΚΟ: «Κάναμε λάθος, οι πρόσφυγες δεν εντοπίστηκαν σε ελληνική νησίδα στον Έβρο»


Για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες, βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης υπογραμμίζει ότι «η οργάνωση μας δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, τη δημιουργία συνοριακού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ούτε άλλωστε αμφισβητεί τα σύνορα, μεταξύ των δύο χωρών».

Σκοπός και μέλημα της, συνεχίζει, «είναι αποκλειστικά και μόνο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του εθνικού και διεθνούς δικαίου, καθώς και των θεσμοθετημένων διαδικασιών».

Συγκεκριμένα, σχετικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων ο κ. Φαρμάκης διευκρινίζει ότι «από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπόψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους».

Επίσης, ο ίδιος σημειώνει ότι «η είσοδος δημοσιογράφου στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία του χωρίς προηγούμενη γνώση, ενημέρωση ή συμμετοχή της διοίκησης της οργάνωσης μας. 'Αλλωστε ο ανωτέρω ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος ή συνεργάτης της οργάνωσής μας, όπως ανακριβώς δηλώθηκε στο διαβιβαστικό έγγραφο του αιτήματος εισόδου του».
Υπουργείο Μετανάστευσης: Έκθετοι όσοι εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό

Η διευκρίνιση του ιδρυτή της ΜΚΟ «HumanRights360», «εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό και πιο συγκεκριμένα τη συγκυρία προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το γραφείο Τύπου σημειώνει ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «δυσφημίζοντας τη χώρα» και προσθέτει ότι «αναμένουμε εδώ και πολλές μέρες τον συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί».

«Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 
Πηγή: euronews.com








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια