Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Ενας προσωρινά κρατούμενος κι ένας ελεύθερος σε υπόθεση διακεκριμένων κλοπών


Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας ένας 31χρονος αθίγγανος κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, ένας 47χρονος συγκατηγορούμενός του.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 15η Σεπτεμβρίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες κατά το τελευταίο πενθήμερο με τη μέθοδο της εισόδου από ανασφάλιστες διόδους ή της διάρρηξης προέβησαν από κοινού σε εννέα κλοπές αντικειμένων, ρουχισμού, χρημάτων από κατοικίες και αποθήκες στην πόλη της Ρόδου, η αξία των οποίων εκτιμάται συνολικά στις 20.900 ευρώ.

Σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, όπου εντόπιζαν οικίες στις οποίες οι ιδιοκτήτες – ένοικοι συνήθως απουσίαζαν και αφού εισέρχονταν σ’ αυτές είτε από ανασφάλιστη θύρα είτε παραβιάζοντάς την, ερευνούσαν τους χώρους προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Σε ορισμένες δε από τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όπου εμφαίνονται οι κινήσεις των δραστών.

Έπειτα από συλλογή – αξιοποίηση πληροφοριών σε συνδυασμό με την ανάλυση των προαναφερόμενων βιντεοληπτικών υλικών προέκυψαν ως ύποπτοι τέλεσης των παραπάνω αξιόποινων πράξεων οι ανωτέρω, γνωστοί για παρόμοια αδικήματα.
Κατά τις νυχτερινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2022 εντοπίστηκαν επί της οδού Κλαυδίου Πέπερ από Αστυνομικούς της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και προσήχθησαν.
Σε έρευνα που διεξήχθη σε υπαίθριο χώρο (καβάτζα) πλησίον του σημείου εντοπισμού τους ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία.

Τους αποδίδονται τα ακόλουθα αδικήματα:

– Κατά το χρονικό διάστημα από 08:30’ ώρα της 13ης Σεπτεμβρίου 2022 έως την 17:15’ της ιδίας ημέρας, μετέβησαν επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής κι αφού εισήλθαν σ΄ αυτή από ανασφάλιστο παράθυρο, αφαίρεσαν κοσμήματα.
– Κατά το χρονικό διάστημα από 19:00’ ώρα της 13ης Σεπτεμβρίου /2022 έως την 20:15’ της ιδίας ημέρας μετέβησαν επί της οδού Κωνσταντίνου Υδραίου σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφού εισήλθαν σ΄ αυτή από ανασφάλιστο παράθυρο, αφαίρεσαν ένα σακίδιο πλάτης.
-Την 12η Σεπτεμβρίου 2022 μετέβησαν επί της οδού Νησίδα Ρω, σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας.

-Την ίδια ημέρα μετέβησαν επί της οδού Πειραιώς & Κέρκυρας, σε αποθήκη ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν δύο μαύρες σακούλες σκουπιδιών οι οποίες περιείχαν διάφορα είδη ρουχισμού και προσωπικά έγγραφα.

-Την ίδια ημέρα μετέβησαν επί της οδού Πόντου σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφού εισήλθαν σ΄ αυτή από ανασφάλιστο παράθυρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
– Κατά το χρονικό διάστημα από την 12:00 ώρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2022 έως την 01:00’ ώρα της 12ης Σεπτεμβρίου 2022, μετέβησαν επί της οδού Πειραιώς, σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο, την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και νομίσματα διάφορων χωρών.
– Κατά το χρονικό διάστημα από την 08:00’ ώρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2022 έως την 20:00’ ώρα της ιδίας ημέρας μετέβησαν επί της οδού Παναγιώτη Ροδίου σε οικία ιδιοκτησίας αλλοδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα.
– Κατά το χρονικό διάστημα από την 03:00’ ώρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2022 έως την 06:00’ ώρα της ιδίας ημέρας μετέβησαν επί της οδού Αγίου Γεωργίου σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν συσκευές, ρούχα, ρολόι και δύο ασημένια φυλαχτά κουτάκια.
– Κατά το χρονικό διάστημα από την 03:00’ ώρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2022 έως την 06:00’ ώρα της ιδίας ημέρας μετέβησαν επί της οδού Αγίου Γεωργίου σε οικία ιδιοκτησίας του ημεδαπού και αφαίρεσαν κινητά και μια χρεωστική κάρτα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας και συνελήφθη ο δράστης

Εξιχνιάστηκε στο μεταξύ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού υπόθεση ληστείας και συνελήφθη ο δράστης.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 33χρονο ημεδαπό ο οποίος εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς που διερευνούσαν την υπόθεση, προσήχθη και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την πράξη του.

Όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, την Τετάρτη το βράδυ ο δράστης μετέβη σε κατοικία στην Ιαλυσό όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με τη χρήση βίας αφαίρεσε από 72χρονη κόσμημα που φορούσε και τράπηκε σε φυγή.

Περί ώρα 20.00 αφού χτύπησε την πόρτα της οικίας της μόλις άνοιξε, είδε έναν άνδρα με καλυμμένα τα χρακτηριστικά και ρωτώντας τον «τι ήθελε», τότε την έκλεισε το στόμα με το χέρι του την πέταξε στο έδαφος και της τράβηξε μία χρυσή καδένα που φορούσε στον λαιμό της.

Οταν η παθούσα άρχισε να καλεί σε βοήθεια αυτός την έσπρωξε με δύναμη στο πάτωμα κρατώντας της το στόμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Ακολούθως αφαίρεσε την καδένα και τράπηκε σε φυγή.



Πηγή: dimokratiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια