Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Λιμενικό καταρρίπτει την τουρκική προπαγάνδα: Δεν υπήρξε επαναπροώθηση μεταναστών στη Μαρμαρίδα



Δεν έγινε καμία επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία ξεκαθαρίζει το Λιμενικό Σώμα


Σε κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών περί υποτιθέμενης επαναπροώθησης μεταναστών, που διέρρευσαν οι τουρκικές Αρχές προχώρησε η Αθήνα.




Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα ξεκαθαρίζει ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή δεν είχε καμία εμπλοκή σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα ακόλουθα:




«Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων».



Νωρίτερα το πρακτορείο Anadolu υποστήριξε, πως έγινε pushback στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε παράτυποι μετανάστες να μην καταφέρουν να διασχίσουν το Αιγαίο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει σε τηλεγράφημά του και το AFP, έξι άτομα – τα οποία ήταν δύο μωρά, τρία παιδιά και μια γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά του Αιγαίου έπειτα από την απώθηση που έγινε από ελληνικές Αρχές.




Μηταράκης: Δεν έχει ξεκινήσει καραβάνι προσφύγων από την Τουρκία

Την Τρίτη εξάλλου, ο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αναφερόμενος σε πληροφορίες που δημοσίευσαν τουρκικά ΜΜΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ξεκινήσει καραβάνι προσφύγων που ετοιμάζεται να φύγει από την Τουρκία.



«Δεν έχει ξεκινήσει να δημιουργείται καραβάνι προσφύγων και δεν αποδεικνύεται ως τώρα ότι η προσπάθεια ορισμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί ένα κλίμα κινητοποίησης», είπε ο κ. Μηταράκης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι για το θέμα αυτό έχει επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρμόδια επίτροπο Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «ενώ πλήρη ενημέρωση έχει και η Frontex και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ως προς το θέμα των συνόρων».



Επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε ότι «υπάρχει μια προσπάθεια στην Τουρκία για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν να διώξουν μετανάστες οι Τούρκοι λόγω των δικών τους οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν».




Πηγή: www.cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια