Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσίτσικας: «Πάνε για λουκέτο υπηρεσίες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.» – Ζητούν ενίσχυση και όχι εσωτερικές μεταθέσεις


Πάνε για «λουκέτο» αστυνομικές υπηρεσίες και αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ. που αφορούν αμιγώς το κυνήγι της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην Πάτρα και στην γύρω περιοχή της Αχαΐας.

Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του στο dete.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσίτσικας Αχαΐας , μετά από το έγγραφο που θέλει την ίδρυση ενός γραφείου για την ενδοοικογενειακή βία, με το υπουργείο Προστασίας να έχει συμπεριλάβει στην λίστα των περιοχών αυτών που θα λειτουργήσει αυτή η υπηρεσία και την Αχαΐα.

Σύμφωνα με τα όσα εξηγεί ο κ. Τσίτσικας στο dete.gr το πρόβλημα για τους αστυνομικούς δεν είναι η ίδρυση μιας τέτοιας υπηρεσίας αφού αναγνωρίζουν ότι το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας είναι σοβαρό και υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. «Η υπηρεσία αυτή, με βάση την εντολή που έχει δοθεί, θα πρέπει να στελεχωθεί με 17 αστυνομικούς, χωρίς όμως την ίδια ώρα να γίνονται οι αντίστοιχες αποσπάσεις από άλλες περιοχές.

Θα πρέπει δηλαδή να φτιαχτεί ένα μικρό αστυνομικό τμήμα από τις εσωτερικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό όμως θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να γίνουν οι αντίστοιχες αποσπάσεις προς την περιοχή μας από άλλα μέρη για την στελέχωση της νέας υπηρεσίας, όπως κάνει και η Αχαΐα σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης υπήρχε και εντάθηκε με την ίδρυση νέων υπηρεσιών χωρίς να έχουν προηγηθεί οι ανάλογες αποσπάσεις., Έτσι ιδρύθηκε η ομάδα ΟΠΚΕ του Αιγίου με 10 αστυνομικούς να φεύγουν από άλλες υπηρεσίες της περιοχής, στη συνέχεια η ομάδα περιφρούρησης για ευάλωτες ομάδες με 5 αστυνομικούς, επίσης η ομάδα ΚΑΜ με 3 αστυνομικούς, ενώ ακούγεται έντονα και η επικείμενη ίδρυση αστυνομικής υπηρεσίας για τα ζώα.

Όλα αυτά χωρίς αποσπάσεις από τις άλλες περιοχές. Ποιος θα κυνηγάει τους κλέφτες και τους εγκληματίες στην Πάτρα και στην Αχαΐα πλέον με όλες αυτές τις εσωτερικές μεταθέσεις αστυνομικών στις νέες υπηρεσίες; «Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπόλογοι για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει δεν θα είναι οι αστυνομικοί υπάλληλοι» καταλήγει ο κ Τσίτσικας.

Δείτε τα έγγραφα που απέστειλαν οι αστυνομικοί της Αχαΐας προς το υπουργείο και τα αρμόδια στελέχη για το θέμα της ίδρυσης του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας.



Πηγή:  dete.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια