Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δελτίο Τύπου ΕΡΓΟΣΕ:Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την επιλογή Τεχνικού Συμβούλου για την υλοποίηση των εν εξελίξει έργων της ΕΡΓΟΣΕ



Ergose S.A. | Facebook | Athens

Δελτίο Τύπου



Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την επιλογή Τεχνικού Συμβούλου για την υλοποίηση των εν εξελίξει έργων της ΕΡΓΟΣΕ

Δημοπρατήθηκε και η κατασκευή σιδηροδρομικής στάση στο Κρυονέρι Αττικής

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2022 –  Ξεκίνησε ο διαγωνισμός επιλογής Τεχνικού Συμβούλου από την ΕΡΓΟΣΕ, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματική υλοποίηση των έργων αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή Αναδόχου για την ανάθεση Σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει συγχρηματοδοτούμενων έργων και την υλοποίηση νέων έργων», εκτιμώμενης συνολικής αξίας 38.315.188,30€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (Α’ 147).


Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, ο οποίος θα διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, προκειμένου να υποστηρίξει την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. στην ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων αλλά και στην ωρίμανση και υλοποίηση των νέων έργων. 

Οι εν λόγω υπηρεσίες συνίστανται στην υποστήριξη της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. στην επίβλεψη κατασκευής των έργων, και στην υποστήριξη και υποβοήθηση εν γένει στην εκπόνηση/επίβλεψη μελετών που αφορούν τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ώστε να επιτευχθούν οι Εταιρικοί της στόχοι ως προς τον χρόνο κατασκευής, το κόστος, την ποιότητα και την ασφάλεια των εργασιών.


Σημειώνεται ότι κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής. Η επιλογή του Αναδόχου, θα γίνει σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 264 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 13η Οκτωβρίου 2022.


Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την κατασκευή στάσης στο Κρυονέρι Αττικής


Παράλληλα, προχωρά και το πλάνο των μειοδοτικών διαγωνισμών που περιλαμβάνει τη δημοπράτηση επιπλέον έργων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Χθες δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για τον διαγωνισμό με αντικείμενο την κατασκευή σιδηροδρομικής στάσης στο Κρυονέρι Αττικής, προϋπολογισμού 5,88 εκατ. €, μετά την ανάρτηση των τευχών δημοπράτησης στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων.


Το έργο, που είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά στην κατασκευή στάσης μεταξύ των Σ.Σ. Δεκελείας και Αγίου Στεφάνο, στον σιδηροδρομικό άξονα Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη. Προβλέπονται χώροι για την εξυπηρέτηση των επιβατών (Εκδοτήρια Εισιτηρίων, WC Επιβατών, WC Υπαλλήλων, Αποθηκευτικός χώρος) και μηχανολογικοί χώροι για την υποστήριξη της Στάσης και των Σιδηροδρομικών Συστημάτων.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2022.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης σημείωσε σχετικά: «Η ΕΡΓΟΣΕ εφαρμόζει τον στρατηγικό της σχεδιασμό, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει. Κάθε ορόσημο στη διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης κομβικών έργων και τεχνικών υπηρεσιών, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των υποδομών που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας. Παράλληλα, η ΕΡΓΟΣΕ πλαισιώνει το έμπειρο προσωπικό της με τεχνικούς συμβούλους, όχι μόνο για τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, αλλά για όλες τις υποδομές που θα αλλάξουν τον χάρτη των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών».


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 5283 492

Email: info@ergose.gr


Σχετικά με την ΕΡΓΟΣΕ:

Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. συστάθηκε το 1996 ως θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ και ανήκει στις ΔΕΚΟ. Αποστολή της εταιρείας είναι η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου που θα αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας στην ασφάλεια και ταχύτητα των μεταφορών ανθρώπων, αγαθών και εμπορευμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. διαχειρίζεται σήμερα τα έργα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών γραμμών και εγκαταστάσεων του ΟΣΕ που συγχρηματοδοτούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2014-2020 από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility- CEF) 2014-2020 καθώς και έργα με αμιγώς εθνική χρηματοδότηση που είναι αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περισσότερα από 200 έμπειρα και άριστα καταρτισμένα στελέχη, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες της για περισσότερες από δύο δεκαετίες ανταποκρινόμενη αποτελεσματικά και με αξιοπιστία στην υλοποίηση των έργων μέσω της άρτιας οργάνωσης, δομής και συστημάτων που διαθέτει.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια