Ticker

6/recent/ticker-posts

ΠΟΑΣΥ για μεταθέσεις: Εάν δεν μπορεί η Ηγεσία να ανταποκριθεί, να διαφυλάξει τις παραπάνω αξίες, τότε καλύτερα να παραιτηθεί


Παραθέτουμε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:

Η πρωτοφανής και προκλητική απόφαση της Ηγεσίας της Αστυνομίας, που για πρώτη φορά μηδένισε την προβλεπόμενη κατά το Π.Δ. 100/2003 διαδικασία των μεταθέσεων των αστυνομικών και δεν ενέκρινε καμία μετάθεση για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ούτε καν τις «αιτήσεις ανάκλησης», δεν είναι μόνο καταχρηστική αλλά είναι και παράνομη, γι’ αυτό πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να τηρεί και να εφαρμόζει το νόμο και όχι να πρωτοστατεί στην παρανομία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε εκτάκτως χθες, 22 Σεπτεμβρίου 2022, με μοναδικό θέμα την παρανομία για τη μη εφαρμογή του Π.Δ. 100/2003, ώστε να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Απ’ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναδείχθηκε η οργή και η αγανάκτηση των συναδέλφων μας, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα η καθολική αντίδραση της Ομοσπονδίας μας προκειμένου η Ηγεσία να επιστρέψει στη νομιμότητα.

Καλούμε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στους αστυνομικούς.

Η νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη.

Με κάθε κόστος θα υπερασπιστούμε καθετί που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία.

Εάν δεν μπορεί η Ηγεσία να ανταποκριθεί, να διαφυλάξει τις παραπάνω αξίες, τότε καλύτερα να παραιτηθεί.

Είναι καλύτερα για όλους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Πηγή: poasy.grΔημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι «αξίες» περιορίζονται στην λήψη φωτογραφιών, ανταλλαγής φιλοφρονήσεων κ αναμνηστικών πλακετών με χαμόγελο πάντα κ ανωτέρω σκοπό μετά την αποστρατεία να καταλάβουν θέση «ειδικού συμβούλου» με υπερδιπλάσιο μισθό!!!!

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως οι επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ να σιωπασουν; Ή καλύτερα να παραιτηθούν; Στην ΔΕΘ τρέχατε όλοι για φωτογραφίες με πολιτικούς,την ηγεσία και διάφορους παρατρεχαμενους;Κατάντησε το σώμα να ανέχεται την τηλεοπτική παρουσία των γνωστών τηλεοπτικών συνδικαλιστών προς τέρψη της κάθε ξανθιάς παρουσιάστριας αναμασωντας ανούσιες εκφράσεις προς ικανοποίηση του δικού τους κοινού. Μην περιμένετε καλύτερες ημέρες όσοι υπηρετούν στην Αθήνα. Οι υπολοιποι στον τόπο τους κάνουν κομποδεμα,χαλαρά όπως μας έλεγαν κοροϊδευτικά κάποιοι έξυπνοι από την Σαλονικη στην ΔΕΘ. Θα πληρώνουμε για χρόνια τις μεταθέσεις προ κ μετά εποχής ΣΕΦΕΑ, ΣΦ κ αυτών της δεκαετίας 2005-2015. Συν τις νέες θέσεις των ΣΦ και ΟΠΠΙ. Ας οροσεχατε όλους ψηφίζετε τόσα χρόνια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν είσαι δεδομένος δεν σε υπολογίζει κανείς...Η ΠΟΑΣΥ φέρει βαρύτητες ευθύνες για την μη αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού, για την συνεχή μείωση της αγοραστικής δύναμης των αστυνομικών,για την αύξηση των ετών υπηρεσίας από τα 25 στα 40 χρόνια, για την αναξιοκρατία που βασιλεύει και για το γεγονός ότι πάρχουν αστυνομικοί από πανελλήνιες που έφτασαν και ξεπέρασαν τα 25 έτη υπηρεσίας και ακόμη δεν έχουν μετατεθεί στον τόπο συμφερόντων τους.Οι διοικούντες στην ΠΟΑΣΥ αν είχαν ίχνος ντροπής θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί και οι οποίες δήθεν αγανακτησμενες τσιτάτες ανακοινώσεις τους είναι προσχηματικού χαρακτήρα για να κρύψουν την ανικανότητα και τον ενδεχόμενη ηθική αυτουργία και συνέργεια σε όσα συντελούνται.Συνδικαλισμος για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συνδικαλιστών σε βάρος αυτών που αντιπροσωπεύουν δεν είναι συνδικαλισμός αλλά ανήθικος οπορτουνισμός.