Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οικονόμου για Πέτσα: Φασιστική επίθεση του Ρουβίκωνα που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας



«Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου-την ώρα που βρίσκονταν μέσα η ανήλικη κόρη μου-ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Πέτσας ΓτΠ 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε την Πέμπτη την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.





«Οι τραμπούκοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν νύχτα στο σπίτι του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, την ώρα που βρισκόταν μέσα η ανήλικη κόρη του. Τέτοιου τύπου φασιστική επιθεση που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας δεν αποτελεί πολιτική και αναμένουμε από όλα τα κόμματα που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να την καταδικάσουν», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.
Το χρονικό της επίθεσης



Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.



Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προσήχθησαν τρία άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.



«Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου-την ώρα που βρίσκονταν μέσα η ανήλικη κόρη μου-ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τη δημοκρατία μας από τέτοιες επιθέσεις», έγραψε ο κ. Πέτσας στο Twitter.






Ο Ρουβίκωνας αναφέρει σε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι η παρέμβαση έγινε μετά την δήλωση του κ. Πέτσα «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».



Με δήλωσή του, μετά από αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε συγγνώμη.




«Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη. Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για την στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση ενωμένοι», ανέφερε.




Πηγή: www.cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια